Panasonic GF6

GF6 er Panasonics minste Micro Four Thirds-kamera, men det har blitt litt større i forhold til forgjengeren. I tillegg er et modusratt tilbake, og den nye modellen har fått vridbar skjerm. Bildebrikken ha 16 megapiksler, men dette er ikke den beste bildebrikken fra  Panasonic. Denne finnes foreløpig kun i toppmodellen GH3. Ergonomien er bra for et kamera i denne størrelsen, men selvsagt ikke på nivå med et større systemkamera med stort grep.

GF6 kan fjernstyres fra mobile enheter via en egen app, som finnes for både iOS og Android. Appen er gratis, og kameraet kobles til via WiFi. Den trådløse forbindelsen kan også brukes for å overføre bilder fra kameraet.

Akam.no har testet GF6 og konkluderer blant annet som følger:

Totalt sett er Panasonic GF6 et godt innstegskamera som også er et bra alternativ for mer avansert bruk. GF6 har nemlig i tillegg til all automatikken et brukergrensesnitt som også fungerer greit for de som vil ha mer kontroll over eksponering og fokus. Innebygd WiFi, vippbar skjerm og rask fokus er positive egenskaper med GF6, men følgefokus klarer Panasonics systemkameraer fortsatt ikke like godt som speilreflekser. Det er lite å trekke for sammenlignet med de nærmeste konkurrentene, men Panasonic bruker sin beste bildebrikke kun i toppmodellen GH3 så bildekvaliteten kunne blitt ennå litt bedre hvis GF6 hadde fått samme bildebrikke.

Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar