Fotografi 2007

For femte gang samles foto-Norge til messe, seminarer, fotoutstillinger og aktiviteter. Denne gang er stedet Oslo Kongressenter, hvor det bl.a. er et auditorium som må være et av landets flotteste. Store deler av det profesjonelle miljøet samles og møtes denne første helgen i mars. Helt nytt er samarbeidet med NRK, som kjører finalen i NM i fotofikling.

Norges Fotografforbund arrangerer sitt årlige vintermøte og viser de beste bilden fra sin Landskonkurranse; Pressefotografens Klubb viser resultatet av ?Årets Bilde?, Norske Reklamefotografer viser premierte bilder fra ?Utsnitt 2007?; Colour Art Photo presenterer resultatet av sin siste konkurranse, det samme gjør Institusjonsfotografens Forening.. Så her møtes de alle ? uansett hva slags fotoyrke de har. Det ventes totalt ca. 4000 besøkende, og blant dem er selvfølgelig også ivrige amatører, halvproffer, fotoskoler, bildeelskere og bedrifter.

En viktig del av arrangementet er fotomessen. Her samles store og små bedrifter som viser aktuelle produkter, med vekt på kameraer og utstyr for halv- og helprofesjonelle fotografer. Men også den avanserte/seriøse amatørfotografen vil ha nytte og glede av mange av disse produktene.

Alle aktuelle foreninger og forbund er med, det er resultater av flere fotokonkurranser, en håndfull fotoskoler viser seg fram, i tillegg til 12 mindre separatutstillinger. Du vil finne alt fra studioportretter til naturbilder, dokumentarfotografi og kunstfotografi. På denne måten vil du få bredt møte med norsk fotografi.

NM i fotofikling
Gjennom flere år har NRK på sine nettsider holdt på med bildemanipulering. I fjor arrangerte de sitt første NM i fotofikling. Denne gang gjør de det i samarbeid med FOTOGRAFI 2007. Gjennom fire uker og fire runder, med start i slutten av januar, skal en jury jobbe seg gjennom de innsendte bildene og finne fram til 10 kandidater som møtes til en tre-timers finale lørdag 3. januar i Oslo Kongressenter. Publikum kan komme inn og se de 10 i aksjon, og følge med hvordan de fikler seg fram til sluttproduktet. De kjemper om tre gavekort fra FotoVideo på henholdsvis 10 000, 5000 og 2500 kroner. Mer info finner du www.nrk.no/underholdning

Fredag kveld etter at messen er stengt, er det klart for ?premiegalla?. Det flotte auditoriet vil være fylt til randen med ca. 220 gjester når de gjeveste prisene i norsk fotomilø skal utdeles og fotografene/bildene presenteres. En kjent person fra TV og radio vil være kveldens bindeledd, mens et band med fotografiske røtter vil sørge for musikalske innslag. Norges Fotografforbund skal dele ut sine aller gjeveste priser i Landskonkurransen, Pressefotografens Klubb presenterer vinneren av ?Årets Bilde? og Norske Reklamefotografer presenterer sin Grand Prix-vinner. Institusjonsfotografens Forening har også invitert sine medlemmer til konkurranse, og topp-premien skal overrekkes. Sist, men ikke minst, er det klart for den gjeveste av alle priser innen foto-Norge: Fotografiprisen. Prisen er på 75 000 kroner.

28 store og små fotoutstillinger!

Fotoutstillingene er en svært viktig del av FOTOGRAFI 2007, i år er det flere utstillinger og flere bilder enn noen gang. Vi har invitert både amatører og proffer til å vise sine arbeider. Så her må du kunne finne inspirasjon i mengder.

Følgende fotografer har sin egen miniutstilling: Pål Hermansen, Stein J. Bjørge, Knut Hoftun Knudsen, Sanda Jensen, Anya Kolbjørnsen, Belinda Orten, Ole Marius Jørgensen, Kim Huset, Kjersti Bergstrøm, Shahriar Nouri, Rentao Manzi, Drøbakfotografene (Bjørn-Arild Lexau, Ann Iren Mo og Camilla Nøklegård) og Anya Kolbjørnsen. Oslo Kameraklubb, Norsk Selskap for Fotografi (med de beste fra Landskonkurransen ?Kolleksjon?), Bromkameratene (gamle teknikker), Norske Naturfotografer, Biofoto og prosjektet =Oslo presenterer seg også.

Vi har selvfølgelig passet på å få med oss yrkesfotografenes forbund og foreninger. Norges Fotografforbund viser resultatet av sin årlige Landskonkurranse, pressefotografene viser det beste fra ?Årets Bilde 2006?, reklamefotografene viser det beste fra årets ?Utsnitt?, Colour Art Photo viser de beste fra sin årlige konkurranse - det samme gjør Institusjonsfotografenes Forening.

Fotoutdanning er blitt svært populært i de senere årene, Norsk fotofagskole er på plass med stand, mens Utdanningshuset, Folkeuniversitetet Oslo, Oslo Fotokunstskole og Norges Kreative fagskole viser elevarbeider ? sammen med Opplæringskontoret for fotostudier. Vil du vite mer om fotoutdanning så er FOTOGRAFI 2007 stedet!

Fredag kveld utdeles Norges største fotopris, så fra lørdag kan du også se bildene til den fotografen som ble tildelt prisen ? og antakelig også to andre som var nominert til prisen.

Dessuten vil du kunne se mange bilder i forbindelse med NM i fotofikling. Her vises eksempler fra fjorårets konkurranse, og alle de 10 arbeidene som ga finaleplass. Lørdag midt på dagen kan du følge konkurransen på kloss hold, og se hvordan fiklerne jobber.

Folkens, dette er den bredeste og i bildeantall den største fotoutstillingene som er noen gang er arrangert i Norge ? du bør ikke gå glipp av den!

Seminarbilletter til Fotografi 2007 kan nå bestilles - fotografiens-hus.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar