Bendiksen stiller ut under Fotografiets dag


"Satellites", Jonas Bendiksen © Magnum Photos
Jonas Bendiksen, opprinnelig fra Tønsberg, nå bosatt i New York City, blir årets festivalutstiller under Fotografiets dag i Horten den 19. august. Bendiksen er den første norske fotografen som er blitt medlem i bildebyrået Magnum. Hans bok Satellites - Pictures from the fringes of the former Soviet Union - kom på Aperture forlag i USA i 2006 og er nå ute i sitt andre opplag. Bendiksen vant nylig den prestisjefylte National Magazine Awards i kategorien for fotojournalistikk, hvilket gjør ham til et av de mest aktuelle navnene innen internasjonal fotografi akkurat nå.

- Jonas Bendiksen er den beste festivalutstilleren vi kunne få. Han er en internasjonal størrelse innen fotojournalistikk og han er lokalt forankret her i regionen. Hans bok Satellites er blant de sterkeste norske fotobøkene noensinne, sier Jonas Ekekeberg, direktør for Preus museum.

I tillegg til festivalutstilleren vil opp mot 100 fotografer stille ut sine bilder under Fotografiets dag på det som blir Norges største utendørs fotoutstilling. 24 fotografer er spesielt invitert av de norske fotografforeningene - resten av plassene er holdt av til en juryert avdeling der både profesjonelle, amatører og studenter er invitert til å sende inn bilder. Fristen for innsending er 1. juni - så her gjelder det å være rask!

Fotografiets dag omfatter også et foredragsprogram der Leif Preus er blant bidragsyterne. Leif Preus grunnla Preus Fotomuseum i 1976 og var den første direktøren for Norsk museum for fotografi - Preus Fotomuseum i 1995. Leif Preus er en av Norges ledende foredragsholdere innen fotohistoriske emner. I tillegg til Leif Preus vil Jonas Bendiksen, Chris Boot (forfatter av boka Magnum Stories) og Vicky Goldberg (fotokritiker for the New York Times) holde foredrag.

- Foredragsprogrammet er tilpasset et bredt publikum samtidig som det har høy internasjonal klasse. Det er spesielt hyggelig for oss at Leif Preus har takket ja til å holde et fotohistorisk foredrag, sier Ekeberg.

Fotografiets dag vil i tillegg omfatte en rekke aktiviteter, både faglige og familietilpassede. Inne på Preus museum kan publikum oppleve utstillingene Inn i Landskapet og Masterstudentene fra Kunsthøgskolen i Bergen.

Fotografiets dag arrangeres av Preus museum i samarbeid med Norges Fotografforbund, Norske Reklamefotografer, Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes forening, Pressefotografenes Klubb, Norsk Selskap for Fotografi, Norsk Fotohistorisk Forening, BioFoto og Norske Naturfotografer.

Fotografiets dag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar