Stjeler bilder fra Apples nettsky

Apples iCloud gjør det mulig å laste opp alle bilder og videoer tatt med iPhone og iPad opp til en lagringsplass på nettet. Gjennom iCloud, som har 250 millioner brukere verden over, ønsker Apple å knytte enda tettere bånd til sine telefon- og databrukere, og dermed sikre seg lojale kunder i årene fremover.

Problemet er at uvedkommende relativt lett kan bryte seg inn i Apple-tjenesten. Mange legger ut informasjon om seg selv offentlig på Facebook eller andre nettjenester. Dette kan være informasjon innbruddstyver kan bruke til å komme forbi sikkerhetsspørsmålene.

Kjennskap til e-postadresse, fødselsdato og svar på enkle spørsmål som kallenavn og navn på kjæledyr kan være tilstrekkelig for å bryte seg inn i iCloud. Pass derfor på at svarene på kontrollspørsmål, som hva kjæledyret ditt heter, ikke er tilgjengelig for uvedkommende. Lag heller et tullesvar det er umulig å finne ut av for andre.

Dataeksperter fraråder også på det sterkeste å bruke samme passord på flere nettsteder. Får tyven tilgang til ett nettsted, kan han eller hun lett bryte seg inn overalt. I motsetning til andre nettjenester, som Google og Facebook, tilbyr ikke Apple et ekstra lag med sikkerhet, som for eksempel utsending av engangskode på SMS ved innlogging fra ukjente steder. iCloud-brukerne får heller ikke tilgang til logger med oversikt over hvor de har vært logget inn, eller hvor det har vært forsøk på innlogging. Dette tilbyr for eksempel Google.


Kilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar