Olympus OM-D E-M5

Olympus nye E-M5 har klare designforbilder i den førti år gamle OM-serien, men skal ha fått verdens raskeste autofokus blant alle kameraer med utbyttbare objektiver. LIVE MOS-sensoren oppdateres med 120 bilder i sekundet, og hastigheten for kommunikasjonen mellom kamera og objektiv har økt markant. Kameraet klarer 9 bilder per sekund ved sekvensopptak med låst fokus.

Den nye høyhastighets Live MOS-bildesensoren i E-M5 er på 16,1 megapiksler, og du kan ta bilder helt opp til ISO 25 600.

Kameraet filmer i Full HD 1080p med 30 bps, i MOV (MPEG-4 AVC/H.264), noe som sikkert vil verdsettes av alle som vil redigere det som filmes.  Videoformatet AVI (Motion JPEG) kan også velges.

Akam.no har testet Olympus E-M5 og konkluderer som følger:

Byggekvaliteten virker bra og E-M5 har pakninger der hvor hvor vann ellers kunne tenkes å trenge inn. Det gjelder også den medfølgende blitsen og sammen med standardzoomen 12-50mm får man en komplett værtettet enhet. Det er foreløpig få andre vanntette mFT-objektiv på markedet i skrivende stund.

E-M5 er i utgangspunktet et ganske kompakt kamera, og ergonomien lider litt under det. Den er OK, men heller ikke mer. Med E-M5 kan man imidlertid velge å kjøpe et todelt grep som gir vesentlig bedre ergonomi og den nederste delen gir utøser for portrettformat og plass tile ekstra batteri.
/../
E-M5 gir en forbedring i bildekvalitet i forhold til tidligere Olympus mFT-kameraer. Oppløsing og dynamisk omfang er helt på høyde med modellene fra Panasonic og svært nærme kameraer med litt større APS-C bildebrikker. Totalt sett bra bildekvalitet og E-M5 er et av de beste speilløse kameraene Akam har testet.


E-M5 er et kamera som det er vanskelig å vurdere generelt. Per mai 2012 finnes det ikke noe kamera som matcher E-M5 på kombinasjonen av værtetting, størrelse og mulighet for ekstra grep. For den som trenger dette er E-M5 verdt den relativt høye prisen. Hvis ikke finnes det like kompakte kameraer som Panasonic G3 til mye lavere pris og meget bra speilreflekser som gir vel så mye for pengene hvis størrelse ikke er så viktig.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar