Olympus E-P3

Olympus PEN E-P3 er toppmodellen i den tredje generasjonen PEN-kameraer. Sensoren har 12,3 megapiksler, og er av Live MOS-sensoren. Resultatet er, ifølge Olympus, lysfølsomhet med lite støy helt opp til ISO 12800. Videoopptak skjer i Full HD. Her er det snakk om 1080i med 60 bilder/sekundet i videoformatene AVCHD (MPG-4) og 720p HD Motion JPEG.

Akam.no har testet Olympus E-P3, og konkluderer blant annet som følger:

Olympus E-P3 er et kamera som gir mye av seg selv, og E-P3 markerer den kneiken som PEN-kameraene nå for alvor har kommet seg over. Autofokusen til E-P3 en av de beste på markedet, i hvert fall hva speilløse konkurrenter angår. Flere knapper og bedre menyer har kommet til, og skjermen har blitt betraktelig skarpere - og dermed bedre.

Bildebrikken som sitter i E-P3 (og E-PM1 og E-PL3) er essensielt den samme som satt i Panasonic DMC-G1 da den kom i 2008. Dette gjør at E-P3 ikke yter så bra som den burde gjort, spesielt på høye ISO-verdier, men det er ikke sikkert du er kresen nok på bildene til at den aldrende bildebrikken kommer til å plage deg.

En av innvendingene mot Olympus E-P3 er det faktum at den er noe dyr sammenlignet med konkurrentene. Spesielt gir microFourThirds-konkurrenten Panasonic GX-1 bedre bildekvalitet og høy ISO-egenskaper for en knapp tusenlapp mindre. Det er et poeng som vanskelig kan forbigås i stillhet.

Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar