Panasonic GX1

Panasonic med en ny kameraserie, GX-serien, der GX1 synes å erstatte det nåværende GF2. Kameraet får en 16 megapikslers LiveMOS-brikke, og en ISO opp til 12800.

GX1 skal klare 4.2 bilder i sekundet i full oppløsning, eller 20 bilder i sekundet dersom kameraet stilles inn i et eget modus. 


Akam.no har testet GX1 og konkluderer som følger:

Mange har ønsket seg en ny kompakt entusiastmodell fra Panasonic og GX1 er nettopp det. Mens GF-serien har blitt mindre og mindre og mer og mer avhengig av touchscreen for hver generasjon har Panasonic i mye større grad prioritert ergonomi og fysiske knapper på GX1 /../ GX1 har mulighet for ekstern elektronisk søker. Det hadde også flere tidligere modeller, men GX1 har fått en ny og vesentlig forbedret versjon. Panasonic har ikke laget GX1 bakoverkompatibelt så gammel søker kan ikke brukes.

I stillbildemodus har GX1 mulighet for alt fra full manuell kontroll av eksponering til full automatikk og motivprogrammer. I videomodusen er det kun mulig å påvirke eksponeringen med eksponeringskompensasjon. GX1 støtter full HD og det er innbygd stereo mikrofoner.

Vi oppfatter ikke GX1 som revolusjonerende på noen måte, men det er en solid oppgradering i forhold til GF1 og et meget bra kamera som helt klart fortjener vår anbefaling. Sammen med det superkompakte X 14-42 zoomobjektivet er det også den minste kombinasjonen på markedet i dag for den som ønsker et entusiastkamera med en 3x normalzoom.
>

Kilde: Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar