Olympus E-P3

Olympus PEN E-P3 er toppmodellen i den tredje generasjonen PEN-kameraer. Nye E-P3 har fått en dobbeltkjernet bildeprosessor som er betydelig kraftigere enn tidligere. Den ene kjernen brukes til å styre kameraets funksjoner, mens den andre er dedikert til bildebehandling.

Sensoren har 12,3 megapiksler, og er av Live MOS-sensoren. Resultatet er, ifølge Olympus, lysfølsomhet med lite støy helt opp til ISO 12800. Oversatt fra reklamespråk betyr vel det at du får brukbare bilder opp til ISO 3200, og at du kan bevege deg høyere opp i nødstilfelle.

Videoopptak skjer selvsagt i Full HD. Her er det snakk om 1080i med 60 bilder/sekundet i videoformatene AVCHD (MPG-4) og 720p HD Motion JPEG. Prosessoren minsker også bufringstid og støy ved videofilming.

OLED berøringsskjerm
E-P3 har en 3-tommers OLED berøringsskjerm med fotokvalitet. OLED gir sammenlignet med LCD høyere kontrast, bedre sortnivå og kan gjengi flere fargenyanser i fargespekteret på en mer naturlig måte. Selv betraktingsvinkelen øker, mens energiforbruker minsker. Uansett lysforhold ser du direkte hvordan bildet ditt blir, og du styrer enkelt ulike funksjoner med fingertuppen. Forstørr og forminsk bildet, velg AF-punkter og lukkertid, aktiver Live Guiden.
Live Guiden gjør det enkelt for mindre vante fotografer å stille inn for eksempel blenderåpning for å få ønsket dybdeskarphet. En nyhet er at guiden kan aktiveres uansett eksponeringsprogram og omfatter både stillbilde og video.

Superrask fokusering
Den nye bildeprosessoren TruePic VI skal gi "verdens raskeste" autofokus for kameraer med utbyttbar optikk (antar de mener for speilløse kameraer - uansett blir det sikkert en krangel med Panasonic, om hvem som yter best). 35 fokuspunkter over hele bildeflaten forenkler fokuseringen på riktig objekt i bildet, selv om det ligger i bakgrunnen. Kameraet har Full Time AF, noe som innebærer at autofokusen konstant er aktiv, og du behøver ikke å trykke ned utløseren for at motivet skal være skarpt.

I lyssvake situasjoner hjelper den innebygde AF-hjelpebelysningen til med å finne riktig fokus raskt. AF Tracking sørger for at bevegelige motiver holdes i fokus, selv om de beveger seg inn og ut av bildet.

Rom for mer kreativitet
PEN E-P3 hjelper deg aktivt til å ta enda mer interessante bilder og video. Ti innebygde kunstfiltre som kan legges på både bilder og video: Pop Art, Soft fokus, Kornete film, Hullkamera, Pale & Light Colour, Light Tone, Cross Process, Gentle Sepia, Diorama og Dramatisk tone (HDR)

E-P3 er et ekte systemkamera med markedets største objektiv- og tilbehørsprogram for speilløse systemkameraer. 20 ulike Micro Four Thirds-objektiver, 27 Four Thirds-objektiver og over 500 andre objektiver (via adapter). Takket være kameraets innebygde og høyeffektive bildestabilisering får du skarpe bilder selv med lange teleobjektiver eller i dårlig lys.

Tre nyheter i objektivprogrammet er M.ZUIKO DIGITAL (24 mm) 1:2,0 vidvinkelobjektiv, M.ZUIKO DIGITAL (90 mm) 1:1,8 portrettobjektiv og zoomobjektivet M.ZUIKO DIGITAL 14–42 mm (28-84 mm) 1:3,5–5,6 II R som nå er enda mer kompakt og så godt som lydløst ved fokusering og zooming for ikke å gi forstyrende lyd når du filmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar