Sony a35

Sonys nye α35 (SLT-A35) er et kompakt speilreflekskamera som henvender seg til fotoentusiaster og semiprofesjonelle fotografer.

Da Sony lanserte α33 og α55 i 2010 introduserte selskapet samtidig den nye, banebrytende Translucent Mirror-teknologien, som muliggjør svært rask responstid, samt lynrask og presis autofokus uansett om du tar bilder eller filmer.

α35 bygger videre på Translucent Mirror-teknologien, og introduserer funksjonen Tele-zoom High Speed Shooting, som forstørrer den sentrale delen av et bilde med 1,4 x zoomforlengelse mens du tar opptil syv bilder i sekundet. Med kontinuerlig autofokus er α35 egnet for å ta bilder av motiver som idrettsutøvere i bevegelse, barneansikt og objekter som er langt borte. Kameraet har en innstilling som gjør det mulig å ta 5,5 bilder i sekundet med full oppløsning og kontinuerlig autofokus.

Den nyutviklede sensoren Exmor™ APS HD CMOS leverer detaljerte stillbilder og HD-videobilder med lav bildestøy og en oppløsning på 16,2 megapiksler. Med en maksimal ISO-innstilling på ISO 12800 kan du også enkelt ta naturlige stillbilder og HD-videobilder i belysning hvor andre kameraer sliter.

Den avanserte Quick AF Live View-funksjonen viser resultatene av opptakene fra hovedbildesensoren i sanntid mens du tar bilder eller filmer. Lyset blir delvis ledet fra det gjennomsiktige speilet til autofokussensoren, slik at du alltid får autofokus med presis TTL-fasedeteksjon. Dette er en fordel det ikke er mulig å få med vanlige speilreflekskameraer.

Uansett om du tar bilder eller filmer AVCHD-video i full HD kan du se en svært detaljert visning av opptaket. TruBlack-teknologien gjør at skjermen viser bilder i høy kontrast og med en naturlig gjengivelse av sortnivået – selv når du bruker kameraet utendørs.

α35 er også utstyrt med en elektronisk søker, Tru-Finder, som er et mer presist alternativ til det å fange inn motiver enn ved å kun se på LCD-skjermen. Søkeren har et dekningsområde på 100 prosent, og gir ekstremt detaljerte og kontrastfylte bilder. Den er derfor et ideelt hjelpemiddel når du vil se forhåndsvisninger av bildeeffekter i sanntid eller justere eksponeringen. Ved å aktivere søkerens rutenettlinjer er det også enkelt å få god komposisjon i for eksempel landskaps- og arkitekturbilder.

Mer rutinerte fotografer vil sette pris på kameraets tilpassbare knapp, som er plassert på toppen av kameraet. Denne kan brukeren stille inn til å gi rask tilgang til hvilken som helst av 14 ofte brukte funksjoner.

α35 leveres også med den nye funksjonen ”Picture Effect”, som gjør det mulig å legge effekter på både stillbilder og HD-videobilder mens du gjør opptakene, og du slipper dermed å redigere bildene i etterkant. Effektene forhåndsvises på kameraskjermen, slik at du får se resultatet av en valgt effekt umiddelbart. Blant de mange kunstneriske effektene finner du for eksempel ”Retro Photo”, ”High-key”, ”Toy Camera” og ”Posterisation”.

Med det nye kameraet kan du også lage ”Partial Colour”-effekter, hvor du velger at én bestemt farge skal stå frem, mens resten av bildet holdes i sort-hvitt. I et fotoredigeringsprogram må man vanligvis gjennom en rekke steg for å få til denne populære effekten – men med α35 er den både automatisk og umiddelbar.

Et lavere strømforbruk gjør dessuten at α35 klarer å ta opptil 440 stillbilder (når LCD-skjermen er i bruk) på én enkelt oppladning, hvilket er 30 prosent mer enn forgjengeren. Kameraet er tilpasset hele Sonys utvalg av 32 utbyttbare objektiver, som blant annet inkluderer seks Carl Zeiss-objektiver.

Firmwareoppdatering til α33 og α55 (versjon 2.00)
20. juni slippes en firmwareoppdatering til α33 og α55 som inneholder flere kreative og funksjonelle forbedringer.

Oppdateringen omfatter blant annet funksjonen ”Picture Effect”, som lanseres med α35, og en ny mulighet for synkronisering med høy hastighet når du bruker en ekstern blits trådløst . Ergonomien er også styrket med reviderte menyer og et nytt modus som gjør det mulig å fjerne de ulike parametrene som vises på skjermen, slik at det blir enklere å komponere bilder. Oppdateringen gjør det også mulig å vise kameraets digitale vaterpass når du gjør opptak via den eksterne LCD-skjermen CLM-V55, som kan kjøpes som ekstrautstyr til kameraet. Og til slutt kan du nå også stille inn D-RANGE-knappen til å styre funksjonene du bruker oftest, slik at du får tilgang til dem uten å måtte ta veien innom menyen.

Registrerte α33- og α55-brukere kan laste ned oppdateringen helt gratis på Sonys supportsider.

Memory Stick PRO-HG Duo HX
I mai ble flaggskipet Memory Stick PRO-HG Duo HX lansert med opptil 32 GB minne. De lynraske kortene har en dataoverføringshastighet på opptil 50 MB i sekundet, og er spesielt utviklet for langvarige opptak med A-mount og E-mount-kameraer fra Sony. Sonys nye HX-teknologi sikrer stabil og svært rask lesing og skriving, særlig når du behandler store filer.

Pris og tilgjengelighet
α35 er tilgjengelig fra og med august.

Veiledende utsalgspriser:
SLT-A35: 5800 kroner
SLT-A35K (inkl. 18-55 mm-objektiv): 6300 kroner
SLT-A35Y (inkl. 18-55 mm- og 55-200 mm-objektiver): 8100 kroner

  • Exmor™ APS HD CMOS-sensor med 16,2 effektive megapiksler
  • Sonys eksklusive Translucent Mirror-teknologi gir lynrask, kontinuerlig autofokus både når du tar bilder og filmer AVCHD-video
  • Tar opptil syv bilder i sekundet i Tele-zoom High Speed Shooting-modus med 1,4 x zoomforlengelse
  • Tar bilder med svært høy kvalitet og lav støy med opp til ISO 12800
  • • Ny ”Picture Effect”-funksjon til kreative bilder og videoopptak

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar