Sony A55 og A33

Alpha-familien utvides nå med introduksjonen av to nye modeller, A55 og A33. Disse modellene er de første fra Sony som benytter Translucent Mirror Technology – et optisk system med et fastmontert og gjennomskinnelig speil som splitter den optiske informasjonen mellom bildesensoren og en separate fasebasert autofokussensor.

Med denne teknologien har man høyoppløselig live forhåndsvisning med rask og presis fasebasert autofokus tilgjengelig til en hver tid, enten på skjermen eller i den elektroniske søkeren. Dette sikrer også at motiver i bevegelse holdes i fokus enten man filmer i full HD eller tar stillbilder.

Translucent Mirror Technology overkommer begrensninger man møter med tradisjonelle digitale speilreflekskameraer ved at den enkle, mekaniske konstruksjonen gjør kameraet mer kompakt og mindre komplekst. Dette gjør A55 og A33 til interessante valg for hverdagsfotografer som ønsker å fange spontane øyeblikk med familien, eller ferieminnene, uten å måtte bære på masse utstyr.

Opptak i full oppløsning, med autofokus i opptil ti bilder per sekund
Translucent Mirror Technology gjør det mulig for A55 å ta opptil ti bilder per sekund (A33: 7bps) i Continuous Priority AE. Dette er verdens raskeste serie av sammenhengende bilder med autofokus for noe kamera med utskiftbar optikk og APS-C sensor.

Et nyutviklet 15-punkts fasebasert autofokussystem sikrer rask og presis AF-sporing som holder selv bevegelige motiver i fokus gjennom serieopptak. Slik kan man med Alpha 55 og Alpha 33 ta seriebilder og få med alle de små endringene i motivenes uttrykk.

Verdens første videoopptak i full HD med Quick AF 1
I begge kameraene sitter en stor Exmor™ APS HD CMOS-sensor som lar fotografer ta opp video i full HD med liten dybdeskarphet for flotte effekter.

A55 og A33 markerer også starten for videoopptak i full HD med Quick AF. Translucent Mirror Technology gjør det mulig å ta opp video i AVCHD 1080i med jevn og presis fasebasert autofokus, selv med bevegelige motiver. Fotografen kan også se videoen i sanntid gjennom den elektroniske søkeren. Dette er ikke mulig med digitale speilreflekskameraer, hvor speilet vippes opp og hindrer at lys når den optiske søkeren under videoopptak.

Enkel komposisjon og bildevisning
A55 og A33 åpner for mange nye muligheter innenfor komposisjon og visning av både video og bilder. Sonys Quick AF Live View-system er nå mer effektivt enn tidligere. Forhåndsvisning av bilder i høy oppløsning kombineres med fasebasert autofokus, og gir flotte resultater selv av motiver i hurtig bevegelse.

Begge kameraene er utstyrt med en Xtra Fine LCD-skjerm på 3 tommer. Denne kan både vippes og vris fritt til et maksimum på 270 grader.

Den elektroniske søkeren har en oppløsning på 1,15 millioner punkter og leverer et klart og lyst bilde som dekker 100% av rammen. Justeringer på eksponering, dybdeskarphet og farger kan forhåndsvises øyeblikkelig, enten i søkeren eller på LCD-skjermen. Komposisjonen av bilder forenkles ytterligere med hjelp av komposisjonslinjer, enten i søkeren eller på skjermen, samt et nytt digitalt vater.

Større kreative muligheter
A55 og A33 kan brukes med hele utvalget av over 30 objektiver med A-fatning, og modellene har også SteadyShot INSIDE. Dette innebygde stabiliseringssystemet gir korreksjon for opptil fire eksponeringssteg.

Begge kameraene har også 3D Sweep Panorama som gir store panoramabilder i 3D. 3D-bildene kan ses på alle kompatible 3D-TV-er. SLT-A55 er også det første α-kameraet fra Sony med integrert GPS, slik at man automatisk kan geotagge bilder og videoopptak.

Auto HDR-funksjonen er forbedret i forhold til tidligere modeller i Alpha-familien. Informasjon fra tre raskt etterfølgende eksponeringer kombineres automatisk til et bilde med større dynamisk omfang. Multi-frame Noise Reduction legger seks bilder oppå hverandre slik at resultatet blir et enkelt bilde med lite støy. Den effektive lysfølsomheten går helt opp til ISO 25 600 med denne funksjonen aktivert.

De nye kameraene støtter både Memory Stick PRO Duo™ (inkludert Memory Stick PRO-HG Duo™) og SD (både SDHC og SDXC).

Kort oppsummert

- Svært hurtig opptak med opptil ti bilder per sekund og en rask, fasebasert autofokus
- Translucent Mirror Technology: Gjennomskinnelig speilteknologi gir mange nye muligheter
- Første kameraer med Quick AF HD-filming som gir jevn og kontinuerlig autofokus under videoopptak
- 3-tommers vipp- og dreibar LCD-skjerm
- Tru-Finder elektronisk søker med 100% dekning

A33 er tilgjengelig fra september 2010, og A55 er tilgjengelig fra oktober 2010 til følgende veiledende priser:

SLT-A33, kun hus: 6 390,-
SLT-A33, m/ 18-55mm: 6 890,-
SLT-A33, m/ 18-55mm og 55-200mm: 8 790,-
SLT-A55, kun hus: 7 390,-
SLT-A55, m/ 18-55mm: 7 790,-
SLT-A55, m/ 18-55mm og 55-200mm: 9 700,-

Kommentarer