Sony Alpha 55

Sony A55 er en av de første modellene fra Sony som benytter Translucent Mirror Technology – et optisk system med et fastmontert og gjennomskinnelig speil som splitter den optiske informasjonen mellom bildesensoren og en separate fasebasert autofokussensor.

Med denne teknologien har man høyoppløselig live forhåndsvisning med rask og presis fasebasert autofokus tilgjengelig til en hver tid. Dette sikrer at motiver i bevegelse holdes i fokus enten man filmer i full HD eller tar stillbilder.

Lyd og bilde har testet A55 og skriver blant annet følgende:

Responsen er lynrask, skuddhastigheten med autofokus er 6 bps, men man kan velge hele 10 bps og fasestyrt autofokus, og i våre tester klarte kameraet å få skarpe bilder i 8-9 av 10 tilfeller på serieopptak. Meget bra. Kameraet kan også sette sammen panoramabilder til 3D-bilder, som man kan se på en 3D-skjerm med kameraet tilkoblet, og det har en minibilde-funksjon som bruker flere eksponeringer for å dempe støy på 25.600 ISO-følsomhet.
/../
Man kan lagre videopptak i Motion JPEG (1440 x 1080) eller full 1920 x 1080 i AVCHD-format. Mens førstnevnte kan åpnes og redigeres av nær sagt alle PC-er og Mac-er, må man ha spesiell programvare for å åpne AVCHD-filene. Hvilket er synd, for kvaliteten på AVCHD er meget fin. Lite flimmer, skarpe bilder og detaljer gjør videopptakene fra A55 like gode som på det dyrere Canon EOS 60D, men fokusmotoren til Sony støyer.

Sony Alpha 55 fremstår som kanskje det mest innovative kameraet under 8.000 kroner. Kjapp fasebasert autofokus, lynrask skuddhastighet, GPS, oversiktlig betjening og meget høy bildekvalitet gir kameraet ytelser i toppklassen. Bortsett fra at autofokusmotoren støyer under videoopptak og batteritiden er i korteste laget, er det ikke mye å trekke for på A55. Et meget gjennomført kamera.

Les hele testen hos Lyd og Bilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar