Sony NEX-C3

Det nye NEX-C3 fra Sony er verdens minste og letteste digitalkamera med utbyttbare objektiver[1]. Kameraet har et tiltalende design med et solid kamerahus i metall og en brukervennlig form som gjør det enkelt å holde. Ved å redusere størrelsen på de viktigste komponentene i kameraet har man klart å få ned vekten til kun 225 gram.

Som følge av den nyutviklede Exmor APS HD CMOS-sensoren på 16,2 megapiksler, som er på størrelse med en speilreflekssensor, tar NEX-C3 bilder og HD-video i 720p med muligheten til å skape defokuserte bakgrunnseffekter i både bilder og video.

Ved å dreie på kontrollhjulet ser du en forhåndsvisning av effekten de valgte innstillingene vil få på bildene dine direkte på skjermen. Hvis du vil ta ekstra avanserte og kreative bilder kan du også kombinere flere innstillinger.

Den nye ”Picture Effect”-innstillingen lar deg også bruke effekter mens du tar bilder eller filmer, slik at du slipper å redigere bildene etterpå. Effektene du kan velge mellom er ”Partial Colour”, ”Retro Photo”, ”Pop Colour”, ”High Contrast”, ”Monochrome”, ”Posterisation”, ”High-key” og ”Toy Camera”, i tillegg til ”Soft Skin”, som fjerner rynker og ujevnheter fra dem du tar bilder av.

NEX-C3 er utstyrt med en LCD-skjerm på tre tommer som kan vippes opp og ned, og som dermed er behagelig å se på uansett vinkel. Skjermen er basert på TruBlack-teknologien, som viser bilder i høy kontrast og har en naturlig gjengivelse av sortnivået. Det gjør det enkelt å stille inn kameraet og bedømme effekten av ulike innstillinger, selv når du befinner deg ute i sterkt sollys.

Sonys multi-frame-teknologi gir det nye kameraet en rekke opptaksmuligheter. Med ”3D Sweep Panorama” kan du ta panoramabilder i 3D, som kan vises på en 3D-TV. Hvis du skrur på innstillingen ”Auto HDR” tar kameraet automatisk tre bilder av det samme motivet med ulike eksponeringer og setter dem så sammen, slik at du får et bilde med både svært dype og svært lyse detaljer. Noe av det samme gjør innstillingene ”Handheld Twilight” og ”Anti-Motion Blur”, da de automatisk kombinerer seks eksponeringer for å gi deg jevne bilder med lite støy. Dette gjør at du unngår uskarphet når du tar bilder i svakt lys.

Det nye kameraet kan ta opp til 400 bilder på én enkelt oppladning, noe som er 20 prosent mer enn NEX-C3.

Nytt E-mount 30 mm-makroobjektiv og tilbehør
Allsidigheten til det nye kameraet øker ytterligere med tilbehør som gir deg enda flere bruksmuligheter.

Sony lanserer nå et nytt E-mount-objektiv, SEL30M35. Med sine 138 gram er dette per dags dato verdens letteste makroobjektiv til kameraer med utbyttbare objektiver. Dette 30 mm F3,5-objektivet har en forstørrelsesgrad på 1:1 og en minste fokusavstand på 2,4 cm, noe som gjør det ideelt når du skal ta detaljrike nærbilder av små objekter som blomster og insekter. Til tross for sin kompakte størrelse er SEL30M35 sammensatt av ett ED-glass og tre asfæriske linseelementer, noe som sikrer fremragende optisk ytelse med svært høy skarphet og kontrast. Makroobjektivet har også rask og lyddempet autofokus, uansett om du tar bilder eller film, og leveres med en matchende motlysblender.

Blitsen HVL-F20S
Den nye blitsen HVL-F20S matcher NEX-C3, og monteres direkte i kameraets tilbehørssko. Den får strøm direkte fra kameraet, og trenger derfor ikke batteri, noe som gjør den svært lett, kompakt og reisevennlig. HVL-F20S har en blitseffekt med ledetall 20 (50 mm, ved ISO 100, 20 m) og justerbar vinkel, noe som gjør den ideell til hverdagsbilder og portretter.

Av annet tilbehør finnes også etuier til både kamera og objektiver, bærevesker, stropper og tilbehørspakker.

Firmwareoppdatering til NEX-5 og NEX-3 (versjon 04)
20. juni slippes en firmwareoppdatering til NEX-5 og NEX-3 som blant annet gir disse kameraene den nye ”Picture Effect”-funksjonen og en ”Peaking”-funksjon som gjør det lettere å fokusere manuelt. Registrerte NEX-5- og NEX-3-brukere kan hente oppdateringen gratis på Sonys supportside.

Memory Stick PRO-HG Duo HX
I mai ble flaggskipet Memory Stick PRO-HG Duo HX lansert med opptil 32 GB minne. De lynraske kortene har en dataoverføringshastighet på opptil 50 MB i sekundet, og er spesielt utviklet for langvarige opptak med DSLR- og SLT-kameraer fra Sony.

Pris og tilgjengelighet
NEX-3C finnes i sort og sølv, og er tilgjengelig for salg fra og med august.

  • 16,2 effektive megapiksler og bilder i speilreflekskvalitet som følge av bildesensoren Exmor APS HD CMOS
  • Helt nytt og brukervennlig grensesnitt gjør kameraet enkelt å stille inn – selv for brukere som ikke har fototeknisk kunnskap
  • Nye ”bildeeffekter” som kan vises i sanntid på skjermen før bildet tas
  • Spennende opptaksinnstillinger, deriblant ”3D Sweep Panorama”, ”Auto HDR” og ”Handheld Twilight”
  • Kan leveres med tilbehør som blant annet den kompakte blitsen HVL-F20S og et E-mount-makroobjektiv på 30mm F3,5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar