Panasonic Lumix GH2

Panasonic DMC-GH2 er etterfølgeren til den populære DMC-GH1. GH2 erdermed flaggskipet i Panasonics G-serie, og er et ekte hybridkamera hvor videofunksjonen ikke er lagt til et stillbildekamera, men er integrert fra begynnelsen. GH2 tar opp video i full HD 1920x1080, og videoentusiasten kan på samme tid som det filmes se opptakene direkte på en skjerm via HDMI-output.

Akam.no har testet GH2, og konkluderer blant annet som følger:

GH2 har en elektronisk søker med meget bra spesifikasjoner. Oppfriskningshastigheten kan riktignok ikke konkurrere med en optisk søker, men GH2-søkeren er større enn det som finnes på speilreflekser i samme prisklasse og elektronisk søker kan også brukes i videomodus.

Uten speil kan ikke GH2 og tilsvarende kameraer bruke samme type autofokus som speilreflekser. De har nemlig egne autofokussensorer som beregner riktig fokus raskt og nøyaktig. GH2 har hentet autofokusteknologien fra kompaktkameraer og baserer seg på analyse av kontrasten i videosignalet. Denne metoden har ikke kunnet konkurrere på hastighet med speilreflekskameraer, men forbedres stadig og Panasonic GH2 fokuserer raskest av alle speilløse systemkameraer Akam har testet så langt. Hastigheten er på høyde med mange speilreflekser i begynnerklassen og fungerer bra, spesielt for motiver som ikke beveger seg alt for fort.

I videomodus må også speilreflekser bruke kontrastbasert autofokus og det går så tregt at den i praksis er nesten ubrukelig mens GH2 er et av de få systemkameraene som har rimelig rask autofokus også i videomodus. Videofunksjonen er forøvrig en av GH2s sterke sider med Full HD, 1080i med 60 bilder i sekundet og høyere bitrate enn forgjengeren GH1.

GH2 har en ny sensor med 16MP som er rekord for MFT og klarer dessuten å forbedre egenskapene ved høy Iso i forhold til både det litt enklere Panasonic G2 og Olympus E-5 som begge bruker en eldre 12MP sensor. Sammenlignet med de beste kameraene med APS-C størrelse sensor er det likevel litt igjen både på egenskaper på høy Iso og dynamisk omfang, men GH2 leverer den beste bildekvaliteten vi har sett fra noe MFT eller FT-kamera. Da tenker vi først og fremst på potensialet i RAW-filene og ikke JPG-kvalitet med standardinnstillinger.

Totalt sett har vi ingen problemer med å anbefale Panasonic GH2 som et av de aller beste speilløse systemkameraene så langt. Vi oppfatter også GH2 som et bra alternativ til speilreflekser i begynnerklassen og videofunksjonen er en av de beste på noe systemkamera.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar