Panasonic GH2

Tester av Panasonic Lumix DMC-GH2 begynner å komme, og dette ser lovende ut. Førsteinntrykkene ser dermed ut til å stemme. Kameraet har en kombinasjon av høy kvalitet på både stillbilder og video, og fremstår som et av de mest komplette kameraene for de som ønsker et skikkelig kombinasjonskamera .

Sammenlignet med forgjengeren GH1 har det kommet til en mengde nye funksjoner og forbedringer. Av utseende er kameraene svært like, men kvaliteten på både video og stillbilder har blitt betydelig forbedret takket være den nye 16 megapiksel sensor og Venus Engine FHD-prosessoren. Kameraet har dessuten fått enda raskere autofokus, samt et touch-screen grensesnitt.

Når det gjelder video har Canon og Nikon gjort betydelige fremskritt med sine siste DLSR modellene, men de kan likevel ikke konkurrere med GH2. Evnen til kontinuerlig autofokus under opptak er raskere på GH2 enn på Nikons kameraer, og på dette området henger Canon enda lenger bak. Også når det gjelder filkvalitet er GH2 synlig bedre enn konkurrentene. EX Tele Converter er ekstra krydder, som lar deg ta opp i Full HD med en enorm teleeffekt.

Bildekvaliteten er betydelig forbedret i forhold til GH-1, spesielt ved høye ISO-verdier. Dette er imponerende gitt økningen til 16 megapiksler. Bilder tatt på ISO 160-400 er rene, med litt støy ved 800 og fortsatt veldig brukbart for 1600-3200. ISO 6400 er best egnet for bilder som kan tas ned i størrelse, mens 12 800 kun er for bruk i nødsfall. GH2 gir imidlertid den beste bildekvaliteten blant Micro Four Thirds-kameraene. Det kan fortsatt ikke konkurrerer med det beste APS-C kameraene, men avstanden er betydelig redusert.

Det kontrastbaserte auto-fokus-systemet er utrolig raskt med enkelte linser brukes, over dobbelt så raskt som det allerede raske GH1, og fokusen har blitt mye mer pålitelig også, selv i dårlig lys. Rask autofokus kommer godt med når kameraet klarer seriefotografering med 5 bilder i sekundet, uten at søkebildet låses.

Via den nye touch-skjermen kan sentrale funksjoner konfigureres ved å berøre skjermen, men Panasonic har klokelig latt være å gjørealle kameraets funksjoner tilgjengelig på denne måten. Resultatet er et grensesnitt som gjør det raskt å operere kameraet.

GH1 var bundlet med en svært god, men også relativt kostbar,10x zoomlinse. I USA kan GH2 uten medfølgende optikk, og vi kan håpe på at Panasonic Norge følge etter. Det er trolig flere enn undertegnede som er interessert i en oppgradering fra GH1, og som allerede har optikken i skuffen.

Samlet sett er Panasonic Lumix DMC-GH2 er en fantastisk allrounder som leverer varene for både stillbilde- og videofotografer. Dersom du er blant dem som jobber i begge formater vil GH2 mer enn oppfylle dine behov.

Les hele testen hos Photographyblog

Panasonic oppgir så langt følgende priser:
Kit: GH2+14-42mm (DMC-GH2KEC-K)
9199 NOK

Kit: GH2+14-140mm (DMC-GH2HEC-K)
13999 NOK

H-FT012E (3D-objektivet)
2 399 NOK

H-H014E - Lumix G 14mm
3 699 NOK

H-FS100300E - Lumix G Vario 100-300mm
5 499 NOK

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar