Panasonic GH-1

Panasonic GH1 er et svært kompakt systemkamera, men med mye mindre kamerahus enn tradisjonelle speilreflekskamera. kameraet er basert på "Micro Four Thirds"-teknologien.

- Se et eksempel på video fra GH1.

Den største forskjellen mellom Lumix DMC-GH1 og forgjengeren DMC-G1 er muligheten for innspilling av video (enten 1080/24p eller 720/60p) med eller uten autofokus.

GH1 begynner å få konkurranse: Panasonic har GF1 mens Olympus har E-P1, men med en god elektonisk søker er GH1 forløpig i en litt annen divisjon, og plasserer seg mellom to minste Micro FourThirds modellene og speilreflekser i størrelse og vekt.

Akam.no har testet Panasonic GH1:

Panasonic GH1 med 14-140mm F4.0-F5.8 er i øyeblikket en enestående kombinasjon for den som jakter på et kamera som er bra på både video og stillbilder. Bildekvaliteten slår alt av kompaktkameraer med god margin. Sammenlignet med speilreflekser i samme klasse er den middels – og det er mer enn godt nok for de fleste brukere.

Det er først når man ser på videofunksjonen at GH1 skiller seg fra mengden. Mange av de nyeste speilrefleksene har også video, men uten eller med treg autofokus blir videofunksjonen tungvint å bruke selv om videokvaliteten kan være god nok. Vridbar skjerm hjelper også til å gjøre videofunksjonen mer brukervennlig på GH1 som støtter full HD – 1080p med 24 bilder i sekundet.
/../
Søkeren i GH1 er elektronisk og skiller seg fra speilreflekssøkere på godt og vondt. En fordel med elektronisk søker er at den gir 100% søkerbilde. Det er også mulig på speilreflekser, men er i praksis forbeholdt store og dyre modeller. En elektronisk søker gjør det også enkelt å vise tilleggsinformasjon som hjelpelinjer, histogram samt å bytte mellom forskjellige formater. GH1 støtter for eksempel 4:3, 3:2, 16:9 og 1:1 og alle maskes perfekt i søkeren. I mørket gir den elektroniske søkeren mulighet for å gjøre søkerbildet lyst nok til at det er enkelt å komponere bildet, men samtidig blir det litt flimring i søkeren og søkerbildet blir dårligere. Der optiske søkere virkelig kommer til sin rett er ved raske bevegelser hvor oppfriskningshastigheten til GH1-søkeren ikke er like god. Seriebildefunksjonen til GH1 hemmes også av søkeren som ikke blir oppdatert kontinuerlig i seriebildemodus, og det er kanskje den største svakheten i forhold til speilreflekser som fungerer mye bedre for seriebilder.
/../
Prismessig ligger GH1 på rundt 13000 med 14-140mm standardzoom. Det virker kanskje litt drøyt, men objektivet utgjør en ganske stor andel av prisen. Nikon D5000 med Nikon 18-200 VR II lå på 11700 og Canon 500D med Canon 18-200 IS kostet 9800 på samme tidspunkt. For å få Full HD (uten redusert bildefrekvens) må man i slutten av september 2009 ennå høyere i pris, da blir rimeligste konkurrent Canon 7D som koster like mye som GH1 med 14-140mm bare for kamerahuset.

Er det kun bildekvalitet som er teller vil et rimelig speilrefleks gi mer for pengene, men er liten størrelse og bra videofunksjon også viktig er GH1 et veldig konkurransedyktig alternativ.


Les hele testen his Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar