Mobilkameraene når stadig nye høyder


Enn så lenge er Huawei P20 Pro det beste mobilkameraet du kan kjøpe i butikken. Eventuelt kan en se i bruktmarkedet etter en Nokia 1020, med et kamera som fremdeles holder stand. Nå kommer imidlertid Sony men en ny bildesensor kalt IMX586 med 48 megapiksler.

Det spesielle med Sonys brikke, ut over antallet bildepunkter, er at sensorene er organisert i grupper på fire i lik farge. Det gjør at sensoren kan levere bilder på 12 megapiksler med langt bedre ytelse i mørkere omgivelser. Løsningen minner om den Huawei benytter i P20 Pro, der signalbehandlingener blitt så avansert at resultatet blir så godt som støyfrie bilder nærmest i stummende mørke.

Sony hevder at den nye brikken skal kunne oppnå fire ganger det dynamiske omfanget til «konvensjonelle produkter». Det er også støtte for 4K-video med opptil 90 bilder i sekundet og 1080P i solide 240 bilder i sekundet. I 720P kan du filme med opptil 480 bilder i sekundet. 

Så godt som alle mobilprodusenter kjøper bildebrikkene sine fra Sony så det blir spennende å se hvem som henter mest ut av det sensoren kan tilby.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar