Nokia Lumia 1020

Nokias flaggskip Lumia 1020 har et kamera med hele 41 megapiksler oppløsning som skal knuse konkurrentene på bildekvalitet er det de frister med. Dette oppnår Nokia ved å sette inn en bildebrikke som er mye større enn på andre telefoner.
De bildene som havner i kameramappen er imidlertid bare på fem megapiksler,, men siden originalen er så stor blir bildene utrolig skarpe og detaljerte. Telefonen lagrer også et bilde i fullt format som man kan få tilgang til gjennom appen Nokia Pro Camera. I fullformatsbildet kan man gjøre utsnitt og lagre disse som egne bilder på fem megapiksler. Nokia Pro Camera lar også  brukeren gjøre manuelle innstillinger på en enkel måte. Man kan også se direkte på skjermen hvilket utslag endringene vil ha på det ferdige bildet.

Sjekk Dpreview.com - Shooting raw with the Nokia Lumia 1020

Akilleshælen til Lumia 1020 er at kamerafunksjonen er ganske treg. Autofokus går ikke raskt nok for mange øyeblikksbilder og lagringen av de svære bildene tar så lang tid at man ikke får tatt bilder i serie. Man kan sette ned kvaliteten for å øke lagringshastigheten, men da er mye av vitsen borte.

Nokia Lumia 1020 er markedets beste kameratelefon akkurat nå, og vil nok være det en stund. Dersom dette er svært viktig for deg, kan Lumia 1020 være et godt valgt, men for mange gjennomsnittlige brukere vil Windows-systemet oppleves som mindre brukervennlig enn Iphone og Android.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar