Huawei P20 Pro – verdens beste kameramobil

Huawei P20 Pro er utstyrt med hele tre kameralinser, noe som betyr mye for bildekvaliteten. Hele 40 megapiksler kan hentes ut fra hovedkameraet. P20 Pro er det største kamerafremskrittet i en mobiltelefon siden Nokia Lumia 1020 og Samsung Galaxy S7,  henholdsvis den første med over 40 megpikslers kamera og den første med Dual Pixel-teknologien.

Huawei har fått plass til en bildebrikke som er dobbelt så stor som den i Samsungs Galaxy S9, og de har i tillegg utstyrt den med stabilisert og lyssterkt glass. på. Hovedkameraet er supplert med et svart-hvitt-kamera på 20 megapiksler og et zoom-kamera på 8 megapiksler.

Hemmeligheten er hvordan Huawei kombinere de tre kameramodulene. For det første er bildene i dårlig lys helt eksepsjonelt gode. Nattmodusen gjør det mulig å ta bilder med 10-15 sekunders eksponeringstid. Her brukes de 40 megapikslene svært smart. I utgangspunktet samler den informasjonen fra fire og fire piksler, for å skaffe seg mer lys. I tillegg følger telefonen motivet gjennom kameraet, slik at den vet hvor lyset den sanker inn hører hjemme i bildet.  Løsningen kalles AIS, eller stabilisering ved hjelp av kunstig intelligens.

Det er derfor ingen stor overraskelse at DxO-redaksjonen er svært begeistret for kameraet.

Ikke like bra på 4K-video, men for foto virker P20 Pro som et sikkerstikk:Kilde: Tek.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar