Panasonic FZ1000

Panasonic FZ1000 er et stort kamera, omtrent som et middels speilreflekskamera. FZ1000s største force er at det er først med 4K-video i denne type kamera. Det støtter også Full HD med opp til 50 bilder i sekundet, og har en egen modus for høyhastighetsvideo. Det er inngang for ekstern mikrofon, men ingen utgang for medhør via hodetelefon.

Akam.no har testet FZ1000, og skriver at dette er det raskeste superzoom-kameraet de har testet, med meget rask autofokus, og bra seriebildefunksjon. Det var heller aldri nødvendig å vente på kameraet selv når det jobbet med lagring til minnekortet.

Kameraet er bygget vesentlig i plast, men det er et materiale som fungerer utmerket og som Panasonic har brukt i mange modeller. Objektivet skyves frem når kameraet skrus på, og det er usedvanlig lite slark i den bevegelige delen. Objektivet har 62mm filtergjenger, men dessverre ikke innebygd ND-filter.

Med en én-tommers bildebrikke er ikke kameraet helt på høyde med Micro Four Thirds systemkameraer, eller modeller med APS-C-bildebrikke, men bildebrikken er mye større enn den som finnes i de fleste superzoom- og kompaktkameraer. Det betyr best i superzoomklassen, og vesentlig bedre enn modeller som Canon SX50 HS og forgjengeren Panasonic FZ200.

Objektiver med mye zoom innebærer alltid kompromisser, og dette gjelder også 16x-zoomen som sitter i FZ1000. Dette betyr noen problemer med feilbrytning, fortegning og ikke minst noe svak hjørneskarphet. Objektivet er dermed et av de bedre i klassen og ingen av svakhetene er noe stort problem for vanlig bruk.

Kilde: Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar