Panasonic FZ1000 - superzoom med 4K-video

Av alle de kameraer jeg har hatt i hendene opp gjennom årene har Panasonic sin FZ-serie vært høyt på lista over de som har fått fram entusiasmen. Dvs etter FZ30, som ble lansert i 2005, tullet de litt med konseptet og fant ikke helt tilbake til formelen før med FZ200 - etter min mening.

Grunnen til at disse kameraene har begeistret har hverken vært bildekvalitet eller funksjoner som sådan, men den brukervennlige alt-i-ett-løsningen. Derfor er jeg spent når Panasonic nå kommer med FZ1000, et kamera som har fått en mye større bildebrikke enn forgjengerne, og ikke minst mulighet for videoopptak med i 4K - (3840 x 2160) med en bildefrekvens på 25 bilder i sekundet i MP4-format.

FZ1000 har fått en 20,1 megapiksels «High Sensitivity MOS»-bildebrikke på 1 tomme. Videoopptak i 4K er nevnt, og kameraet kan i tillegg gjøre opptak i FullHD med 100 bilder i sekundet. 16 ganger zoom, tilsvarende 25 – 400 mm i fullformat med største blenderåpening f/2.8 i videste ende til f/4.0 i teleenden. Noe av det virkelig kjekke med FZ200 er konstant lysstyrke gjennom hele zoomområdet, men dette blir trolig for vanskelig å få til med en så stor bildebrikke som i FZ1000.

Kameraet har fått 49 fokuspunkter og focus peaking er også spesifikasjoner på plussiden. Legg til WiFi, med tilhørende mulighet for å styre kameraet med en smarttelefon eller nettbrett.

Prisen ser ut til å bli i beitet rundt 8500 kroner. Langt fra rimelig, så jeg får avvente konkrete tester før en eventuell kjøpsanbefaling. Interessant kamera er det imidlertid ingen tvil om at dette er.

Del dette med andre:

Legg inn en kommentar

 
Copyright © Digital  fotografering. Designet av OddThemes | Distribuert av Gooyaabi Templates