Fujifilm X-T1

Fujifilm X-T1 ser ut som et tradisjonelt speilreflekskamera, men er speilløst med en nyutviklet søker.  Sensoren er den samme som i X-E2, den såkalte X-Trans CMOS II, med 16.3 megapiksler. Kamerahuset er værbeskyttet.

Akam.no har testet X-T1 og konkluderer blant annet slik:

De som liker å ta portrettbilder vil sette pris på muligheten til å sette på et batterigrep, som i tillegg til å utvide batterikapasiteten gir dem en ekstra utløserknapp når de bruker kameraet på høykant. Batterigrepet gjør også at kameraet ligger godt i store hender, og det sørger for god balanse med tyngre og større objektiver.

Hvis du derimot er ute etter et kamera til å filme med, bør nok ikke Fujifilm X-T1 være førstevalget. Kameraet kan filme i full HD, men innstillingsmulighetene her er så begrensede, at vi synes det er tydelig at dette ikke er ment å være en av kameraets hovedfunskjoner.

En del vil nok også oppleve betjeningsløsningen som noe tungvint, og hvis du er ute etter et kamera som gjør mesteparten av jobben for deg, tror vi heller ikke du bør velge X-T1. Joda, du kan bruke kameraet med automatiske innstillinger, men vi mener at dette kameraet er myntet på de fotografene og entusiastene som ønsker å ha full kontroll over kameraet når de fotograferer.

Og er du en av disse, så tror vi X-T1 vil være en meget god følgesvenn som gang på gang vil kunne gi deg flotte bilder, selv under de mest krevende forhold. Har du i tillegg sans for godt design og god byggekvalitet, så ligger alt til rette for at det med Fujifilm X-T1 vil bli kjærlighet ved første klikk.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar