Fujifilm X-E2

Fujifilm har jevnt og trutt bygd ut sitt X-system med en rekke kameraer og objektiver. Optikken holder holder jevnt over høy kvalitet, og de fleste grunnleggende brennvidder er nå dekket. Noen objektiver er dessuten helt i spitzenklasse, noe som gjør X-systemet svært interessant.

Fujifilms X-serie kjennetegnes av et vellykket retrodesign. X-E2 er tilgjengelig i to forskjellige farger, helsvart. Byggekvaliteten er god, uten slark eller knirking. Huset er utført i en blanding av magnesium og plast, men plasten er ikke noe vi legger merke til, med mindre vi leter etter den.

X-E2 er ikke et kamera for nybegynneren. Det krever at du har ganske god oversikt over grunnleggende fototeknikk for å få mest ut av kameraet. Autofokus-teknologien til Fujifilm har etter hvert blitt veldig god, men Fujifilm X-E2 ikke et kamera som egner seg for action-fotografen.

Det er verd å nevne at Fujfilm nettopp har sluppet et kamera ved navn X-T1 som blant annet har forbedret kontinuerlig autofokus og er værtett. Kameraene har samme bildesensor og prosessor og således bør ha samme bildekvalitet.

Sammenliknet med sin forgjenger X-E1 er ikke X-E2 er noen revolusjonerende oppgradering, men snarere en videreutvikling av et allerede godt kamera. Bildekvaliteten til X-E1 var allerede meget god, og den er bare marginalt forbedret i X-E2.

Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar