Leica C

Leica må sies å være rimelig reflekterte når de innleder pressemedlingen med at "Leica C det perfekte motetilbehør til ethvert antrekk, og diskret størrelse gjør at kameraet får plass i en liten håndveske". Ikke fordi dette på noen måte er et dårlig kamera, men fordi dette er det samme kamerat som Panasonic Lumix LF1. Nå får du riktignok med en fullversjon av Lightroom, sammen med Leicaen, men dyrere pris handler først og fremst om logoen.

Bortset fra det ytre og et eget menysystem er det ikke forskjeller på de to kameraene. De er utstyrt med et zoom-objektiv som tilsvarer 28-200mm i 35mm-format og en sensor på 12 megapiksler. Leica DC Vario-Summicron 6-42,8mm f2-5.9 ASPH er et 7× zoomobjektiv.

Leica C er det første kompaktkameraet fra Leica med integrert Wi-Fi og NFC-modul (Near Field Communication). Nå kan bilder og filmer overføres trådløst til smarttelefon og nettbrett via en WLAN-tilkobling. Last ned Leica C Image Shuttle-app og installer den på din iOS- eller Androidenhet for å aktivere denne funksjonen. Appen gir i tillegg ekstern kontroll av kameraet fra en smarttelefon eller nettbrett - noe som er spesielt praktisk for remote-release fotografering og fotografering med selvutløser.

Video i Full HD, og både filmer og stillbilder kan etterbehandles med kreative effekter direkte i kameraet, eller med Adobe Photoshop Lightroom som følger med Leica C.


Veiledende utsalgspris på Leica C er kr. 5.395,-
Kameraet er tilgjengelig i Norge hos utvalgte Leica-forhandlere fra oktober 2013.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar