Canon PowerShot G1 X


Canon PowerShot G1 X har en bildesensor som måler 18,7 x 14 millimeter. Dette er større enn FourThirds-brikkene og ikke langt unna APS-C-størrelsen som benyttes i mange speilreflekskameraer.

GX 1 har et fastmontert zoomobjektiv som Canon har brukt lang tid på å utvikle og med en kvalitet som skal kunne forsvare prisen. G1 X kan ifølge Canon sammenlignes med EOS 550D eller 600D.

Et tre-trinns ND-filter gjør at man velge stor blenderåpning også i godt lys og dermed få «speilrefleks-aktig» kontroll over dybdeskarpheten, en mulighet som er særlig nyttig ved videofilming.

Kalibrert lysfølsomhet går fra ISO 100 til ISO 12800 og brennvidden tilsvarer 28-112 millimeter.

Akam.no har testet Canon G1 X:
G1 X har bra byggekvalitet, god LCD-skjerm som også kan vris i alle retninger, men en dårlig innebygd søker. Ergonomi, knapper og ratt er meget bra for et kompaktkamera. Bilde til bilde hastighet og autofokushastighet er imidlertid litt mer middels. G1 X er godt utstyrt med både automatikk og manuell muligheter. Canon leverer også mye ekstrautstyr som undervannshus, blitser og fjernkontroll.

Videomodus er grei nok med Full HD, stabilisator, mulighet for bruk av zoom, innebygde stereo mikrofoner og autofokusen fungerer. Bildefrekvensen er kun 24 bilder i sekundet med full oppløsning og 30 med 720p og VGA.

4x zoom og F2.8 som største blender på vidvinkel høres kanskje ikke så imponerende ut, men med tanke på at bildebrikken er 5-6 ganger større enn på andre kompaktkameraer med zoom er det ganske respektabelt. Det er også mer zoom og vel så bra lysstyrke som på et speilløst systemkamera med standardzoom.

Jevnt over bra bildekvalitet, og helt i toppklasse for et kompaktkamera, og bra nivå også sammenlignet med systemkamera med en standardzoom.

En veiledende pris på rundt 7500 kroner for mye til tross for at G1 X er et bra kamera med mange sterke sider
.

Les hele testen på Akam.no

Kommentarer