Ikke lov selv om alle gjør det

Alle gjør det – så det må være lovlig – ikke sant? Det sosiale nettverket Pinterest.com har vært en real vekstkomét de siste månedene – og fått en entusiastisk brukerskare som saumfarer internett etter inspirerende eller nyttige bilder de kan henge på sine Pinterest-tavler.

Det samme gjorde en kvinne som kaller seg Kirsten, og hun dyrket sin fotointeresse med entusiasme og kjærlighet på nettstedet. Men hun er også advokat – og lurte på om det hun gjorde egentlig var lovlig. Det hun fant førte til et blogginnlegg med tittelen ”Hvorfor jeg gråtende slettet mine inspirasjonstavler på Pinterest”.

Kirsten påpeker at de fleste fotografer nok vil elske at noen legger ut bildene deres på Pinterest – både for anseelsen og trafikken, men at hun ikke har noen rett til å ta avgjørelsen for dem. Derfor slettet hun sin konto.

Advokat Itai Maytal sier til Businessinsider.com at de legale rammene er uklare. Men han påpeker at brukerne ignorerer reglene om ikke å "pinne" noe de ikke har avklart rettighetene til "i en absurd grad".

Kilde: DN.no

Kommentarer