Samsung NX200

Samsung NX200 har en 20,3MP APS-C CMOS sensor tilpasset det speilløse linsesystemet til Samsung NX200, en funksjon som vanligvis bare finnes i speilreflekskameraer.

Samsungs NX200 High Speed Capture gjør deg i stand til å fange motiver i rask bevegelse, og en ny autofokusalgoritme leverer autofokus uten bruk av en egen sensormodul. Serieopptak skjer med 7 bilder per sekund, og kameraet tar opp video i full HD.

Det er helt klart at Samsung NX200 er et spennende speilløst kamera. I et marked som vokser stor internasjonalt, er det bare et spørsmål om tid før nordmenn kaster seg på trenden og velger speilløst fremfor tradisjonelle speilrefleksmodeller. Det neste spørsmålet blir hvilken modell man bør velge, og da er en ting sikkert. Samsung NX200 er ikke et dårlig valg.

Akam.no har testet Samsung NX200, og konkluderer blant annet som følger:
Men helt perfekt er det dessverre ikke. Det er et par ting vi rett og slett ikke skjønner. Hvorfor skal Samsungs toppmodell blant speilløse systemkameraer mangle inngang til elektronisk søker, når forgjengeren hadde dette? Hvorfor skal et kamera i denne prisklassen, og i dette segmentet, ha funksjoner som knapt er et billig fjortisskamera verdig? Det er forståelig at Samsung prøver å nå de aller fleste brukerne med denne modellen, men vi synes kanskje de trekker strikken litt langt på funksjoner som ikke trengs på en slik modell. Er du på jakt etter tullete tøyseeffekter er du ikke på jakt etter NX200, så personlig tror undertegnede at kameraet hadde vært tjent med å fjerne disse funksjonene, fordi det trekker ned kvalitetsfølelsen.

Når dette er sagt, er dette aspektet ikke noe vi kommer til å trekke kameraet for. Man kan ikke trekke et kamera for å ha mange funksjoner, selv om ikke helt ser nytten i akkurat kameraets "Magic"-funksjon. Dette er også omtrent det eneste man kan ta kameraet for. Samsung NX200 gir et solid helhetsinntrykk, og det blir klarere og klarere at Samsung faktisk tar sin kamerastatsning alvorlig.


Les testen i sin helhet påAkam.no

Kommentarer

  1. Ja, det er faktisk helt uforståelig at de ekskluderte muligheten for en elektronisk søker. Det er ille nok uten optisk søker, men når man ikke engang har muligheten for elektronisk søker er man helt avhengig av å bruke skjermen.

    Nå skal det sies at skjermen er både stor og flott (3") så i de fleste tilfeller greier man seg uten, men skal Samsung kapre kjøpere som befinner seg i speilrefleks-segmentet, vil de nok synes det er svært uvant uten søker overhodet

    SvarSlett
  2. @Kjetil Enig i din korte, men klare analyse. Samsung trenger jo ikke bekymre seg med at de kunne komme til å "spise" av dSLR-segmentet. For en tid tilbake hadde de riktignok et samarbeid der Samsung brandet Pentax speilreflekser med sitt merke. Nå er dette åpenbart over og burde gi Samsung godt med rom til å fyre på med en dSLR-konkurrent.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar