24mm objektiv fra Samyang

Samyang lanserer et nytt lyssterkt objektiv - 24mm f/1.4 ED AS UMC – konstruert med 13 linser i 12 grupper. Fire av disse linsene er laget i ED-glass (lav spredning) mens to av linsene er asfæriske. Antirefleksbehandlingen er av en avansert UMC type i flere lag som gir en enestående lysgjennomgang.

Objektivet leveres til de mest populære SLR kameramerkene og kan benyttes på kameraer med fullformat, APS-C sensor eller mindre. Det nye objektivet med fatninger til Canon, Nikon AE, Pentax, Samsung NX, Four Thirds samt Sony Alpha vil komme i løpet av vinter/vår 2012", sier Bjørn Fritzen hos Focus Nordic, nordisk generalagent for Samyang.

På kameraer med fullformat sensor er dette objektivet et høykvalitets vidvinkelobjektiv som er perfekt for arkitektur og landskapsfotografering. Fotografer som bruker kameraer med mindre sensorer får et perfekt objektiv ideelt for fotojournalistikk og landskapsfotografering. Ved bruk på Four Thirds systemet blir objektivet et meget anvendelig og lyssterkt normalobjektiv med brennvidde tilsvarende 50mm.

Det nye objektivet kommer med de forskjellige kamerafatninger etter hvert utover vinter og vår 2012. Den endelige prisen er ennå ikke satt, men beregnet utsalgspris i Norge vil bli rundt kr. 6.000,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar