I Afghanistan - Fotoutstilling

Foto: Lynsey Addario / VII
Den store fotoutstillingen I Afghanistan åpner på Nobels Fredssenter fredag 10. februar. Utstillingen er del av det ett døgn langt gratisarrangementet 24 timer i Afghanistan, fra kl. 18.00 fredag til kl. 18.00 lørdag.

Utstillingenn tar oss med til en militær utpost med amerikanske soldater og til afghanske kvinners krevende hverdag.

Den britiske krigsfotografen Tim Hetheringtons fotoserie Infidel gir et sjeldent portrett av maskuliniteten, samholdet og sårbarheten blant amerikanske infanterisoldater. I ni måneder i 2007 bodde Hetherington sammen med soldatene på en utpost i den avsidesliggende Korengaldalen. Tim Hetherington ble drept i et granatangrep i Libya i april 2011.

Den amerikanske fotografen Lynsey Addarios fotoserie Veiled Rebellion er et nært og personlig møte med kvinneskjebner i et mannsdominert samfunn. Addario har fotografert kvinner i Afghanistan i 11 år og Veiled Rebellion er ikke tidligere vist i en utstilling.

Anders Sømme Hammer og Christoffer Næss samarbeider med tre jenter i Kabul som ønsker å endre samfunnet de lever i. Med håndholdte kameraer dokumenterer de hverdagen sin i videodokumentarene Kabulkortene. De seks episodene som vises er produsert spesielt til utstillingen. Sømme Hammer fikk Fritt Ord-prisen 2011 for sin uavhengige og kritiske dekning av Afghanistankrigen.

Kilde: I Afghanistan - Nobels Fredssenter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar