Olympus PEN E-P3

Olympus PEN E-P3 har en sensor på 12,3 megapiksler, og gir relativt lav støy opp til ISO 3200. Videoopptak skjer i Full HD  - 1080i med 60 bilder/sekundet i videoformatene AVCHD (MPG-4) og 720p HD Motion JPEG. Prosessoren minsker også bufringstid og støy ved videofilming.

Lyd & bilde har testet http://www.dimag.no/2011/06/olympus-e-p3.html, og konkluderer blant annet som følger:

Olympus PEN E-P3 er et fremragende kamera på alle måter. Det er lett og frem for alt morsomt å bruke. Kameraet ligger godt i hånden og entusiaster kan glede seg over de mange innstillingsmulighetene som gjør det mulig å nesten skreddersy kameraets funksjonalitet. Bildekvaliteten er dessuten i toppklasse, unntatt på høy ISO, og fokushastigheten er klasseledende. Seriøse fotografer som ser etter et lite systemkamera, finner per dags dato ikke noe bedre kamera enn dette.

P3 er kanskje det beste av hybridkameraene i skrivende stund, og har egentlig bare en utfordrer, Sony NEX-7. Et kamera som vil ha høyere oppløsning, integrert OLED-søker og større bildebrikke, til bare 1.900 kroner mer enn P3. Og der ligger vårt eneste ankepunkt med kameraet, prisen med det nye 14-42 mm objektivet synes høy. Særlig når den elektroniske søkeren ikke følger med, og man kan få like bra bildekvalitet – fargegjengivelse unntatt – fra Panasonic Lumix G3, til en lavere pris. Men P3 er subjektivt sett mye bedre å jobbe med, og fargegjengivelsen virker uslåelig.


Les hele testen i Lyd & Bilde

Kommentarer