Gratis foredrag med Bombay Flying Club

Mulighetene innen historiefortelling har utviklet seg i takt med teknologiske nyvinninger og en stadig ekspanderende medieverden. De digitale medieplattformene gir dokumentarfotografer og fotojournalister nye, unike måter å fortelle historier på – men fremdeles er det kun et fåtall som benytter seg av disse mulighetene.

Bombay Flying Club, med grunnleggerne Henrik Kastenskov og Poul Madsen i spissen, har gjort den kvalitative nettjournalistikken til sitt varemerke og sin identitet. Med base i Danmark har de tilknyttet seg et stort nettverk av frilansere, journalister, fotografer, grafiske designere og programmere, og sammen lager de transmediale produksjoner.

http://bombayfc.com/blogpost/works/kumbh-mela-allahabad

- Dagens nettjournalistikk er i altfor stor grad en dårligere versjon av printavisen. Svært få aktører ser fordelene og de særegne egenskapene ved denne typen journalistikk. Hovedmålet til Bombay Flying Club er å endre denne oppfatningen ved å lage nettdokumentarer av høy kvalitet og brukervennlighet, sier Kastenskov.

Torsdag 20.oktober har du mulighet til å høre Kastenskovs tanker om mulighetene multimedia gir en nytenkende fotojournalist. Tanker som kan være like gjeldende for andre fotografer også, som i lik linje med fotojournalister må tilpasse seg nye medier. .
- Ettersom de økonomiske rammene for tradisjonelle fotodokumentarer stadig blir trangere, ligger det et enormt potensiale i nettbaserte produksjoner. Her har man mulighet til å nå et stort publikum med svært begrensede midler, samtidig som man får vist frem sakene man brenner for, sier Kastenskov.

Se Bombays Flying Clubs produksjoner på deres hjemmeside.

Tidspunkt: 20.oktober kl 17.30-20.00
Sted: Elvebakken videregående skole, Vestre Elvebakke 3, Oslo

Pris: Gratis, men påmelding kreves. Dette kan du gjøre på www.bildernordic.no. Påmeldte deltakere som ikke møter opp, vil bli fakturert et gebyr på 500 kr.

Kommentarer