NFI støtter web-dokumentar

Dokumentarserien 300 sekunder sannhet baner vei for webserier, som en plattform for norsk dokumentar. Serien produseres av Indie Film og skal vises på VG-TV. Serien består av seks korte filmer, regissert av seks regissører med variert bakgrunn. Serien er den første dokumentarserien for web som får støtte fra NFI.

- Noe av motivasjonen til prosjektet kom fra den økende frustrasjonen over dokumentarfilmens muligheter hos tv-kanalene. NRK og TV2s stadig dalende satsning på den norske dokumentaren gjør situasjonen til tider vanskelig, sier produsent Carsten Aanonsen.

- Vi kontaktet NFI og spurte om dette kunne fungere. Vi fikk raskt svar om at de mente VG-TV kunne sidestilles tv-selskapene som distributør. Det er noen reguleringer som kan kreve at vi gjennomfører lineære sendinger som slik jeg forstår det, innebærer at en sending avvikles på et angitt tidspunkt for de som måtte være innom websiden på dette tidspunktet på lik linje med tradisjonell tv. Det er jo litt paradoksalt når en av de største fordelene med nett-tv er nettopp at publikum kan se det når de vil. Det vitner vel om at regelverket bør opp for revisjon i forhold til denne utviklingen.

Kilde: Rushprint

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar