Ny Cyber-shot HX-serie fra Sony:

Sony lanserer nå to nye Cyber-shot-modeller, HX100V og HX9V. Nykommerne er spekket med innovative egenskaper for å ta stillbilder, video og 3D i kvalitet på linje med de større og mer plasskrevende DSLR-kameraene.

HX100V og HX9V har en dedikert knapp for filming i Full HD. Kameraene tar opp 50 progressive bilder per sekund (1920x1080 50p), og foreviger dermed action og bevegelige motiver med et jevnt og skarpt resultat.

Flaggskipet Cyber-shot HX100V leveres med en Vario-Sonnar T* fra Carl Zeiss. Med førsteklasses optikk som tilbyr et zoomområde på hele 30x, kan brukerne ta klare og detaljerte nærbilder av motiver på lang avstand. Kameraets design minner om de større DSLR-utgavene, men er allikevel kompakt og hendig å ta med seg på farten.

HX9V er både mindre og lettere, og er utrustet med G Lens med 24mm vidvinkel og 16x zoom.

HX100V og HX9V tilbyr et utvalg av 3D opptaksmuligheter, som 3D Sweep Panorama, 3D stillbilder og Sweep Multi Angle. I tillegg byr den 16,2 effektive megapiksler Exmor R CMOS-sensoren på den nye funksjonen Intelligent Sweep Panorama HR (High Resolution). Ved kun å trykke på utløserknappen og panorere kameraet med motivet, vil det fange opp ekstremt store panoramabilder med en oppløsning på hele 10480x4096.

Begge kameraene har en hurtig responstid på nivå med DSLR-kameraet ved opptak. Autofokusen låser et motiv på bare 0,1 sekunder, og lar fotografen sikre seg de mest flyktige øyeblikk.

DSLR-lignende opptaksfunksjoner er ytterligere utvidet med funksjonen Background Defocus. Ved å trykke ned utløserknappen kombinerer HX100V og HX9V to bilder med ulike fokusinnstillinger tatt rett etter hverandre. Disse kombineres for å skape et profesjonelt uttrykk med en skarp fokusert forgrunn og uskarp bakgrunn.

Serien tilbyr også en forbedret GPS-/kompassfunksjon, som fanger inn posisjon og i hvilken retning bildene tas.

Alle nye Cyber-shot-modeller er kompatible med den siste serien av SDHC minnekort fra Sony. Ikke bare er de den perfekte partner for ditt Cyber-shot, de er også en god match for SD/SDHC-kompatible kameraer, videokameraer og enheter fra andre produsenter. Den prisgunstige Essential-serien og Experience-serien er nå å finne sammen med flaggskipserien Expert (klasse 10), for fotografer som krever kapasitet og overføringshastighet av ypperste klasse.

Cyber-shot HX100V og HX9V vil være tilgjengelig fra og med april 2011, til veiledende priser på henholdsvis 4.299,- og 3.499,-. Cyber-shot W520 er tilgjengelig fra og med mars, til en veiledende pris på 1.099,-.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar