Storm i fotoandedammen

Foto.no endrer konseptet på for sin konkurranse, kalt "Årets fotograf", noe som redaktør Tore Holter i bladet Fotografi betegner som moralsk forkastelig. Morten Løberg følger opp med en kommentar på fotografi.no, hvor han blant annet skriver at ”det er synd og litt pinlig at det var så heftig tørke på ideloftet den dagen opplegget skulle spikres at man måtte låne andres fjær”.
Fotografi har arrangert Årets fotograf siden 1980-tallet. Konkurransen ble startet allerede i Knut Førsunds tid som redaktør i Fotografi. Foto.no har hatt en konkurranse de har kalt Årets fotograf siden 2004. Hver måned har leserne stemt fram et vinnerbilde, og den som i løpet at årets har samlet flest stemmer ble Årets fotograf. Nå er opplegget endret til runder med bundet tema og en jury som utpeker vinnere i totalt seks runder.

Fotografi har tidligere hatt både bundet tema og fritt motiv i sine totalt fire runder. I år har Fotografi en runde med fritt tema og tre runder med bundet tema. Det har alltid vært en jury som har avgjort de forskjellige rundene.

Nå viser det seg at lesere blander sammen de to konkurransene som er mye likere enn tidligligere. Det gjør det sannsynligvis ikke enklere for leserne at konkurransene har samme navn.

Frank Hesjedal svarer på Foto.no. Han mener at de har arrangert kåringen av ”Årets fotograf” i en årrekke, uten at bladet Fotografi har reagert på dette tidligere.: "Når vi i foto.no i 2011 profesjonaliserer konkurransekonseptet knyttet til vår versjon av ”Årets Fotograf”, reagerer Fotografi: Nå er det moralsk forkastelig. Hvis man ser på norske aviser, så kårer jo flere av disse årets navn hvert eneste år. Jeg har tilgode å se at de krangler om hvem som var først ute med å kalle kåringen sin for "Årets navn". Uansett, det er jo årets beste fotograf vi kårer og da er det faktisk ganske naturlig å kalle kåringen Årets fotograf. Det hadde vært noe helt annet hvis Fotografi for 30 år siden hadde kommet opp med et unikt navn for å kåre den beste fotografen gjennom året."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar