Forbrukerrådet i harnisk over Playstation

Sonys Playstation 3 brukes ikke bare til spill, men også som mediasenter for video og bilder. Mange har kjøpt maskinen for å gjøre nettopp dette - ofte først og fremst som et nytt mediasenter.

Men den 1. april 2010 sendte Sony ut en oppdatering, som sperret mulighten for å bruke PS3 som pc. For mange som installerte denne oppdateringen fungerte ikke lenger maskinen til det formålet de hadde kjøpt den.

- Sony gir seg selv rett til å endre og fjerne funksjoner ved spillkonsollen etter eget forgodtbefinnende. Vi anser dette som et opplagt brudd på markedsføringsloven og ikke minst på tilliten mellom produsent og forbruker, sier fagdirektør Thomas Nortvedt i Forbrukerrådet. Han mener forbrukerne blir nærmest rettsløse av slik praksis.

– Vi er vante med at det kommer nye funksjoner og feilrettinger i form av oppdateringer til elektroniske produkter. Men å fjerne viktig funksjonalitet virker urimelig på meg, sier Thomas Henden, en av de som sendte inn en klage til Forbrukerrådet.

– Hvis du kjøper en bil med integrert gps-navigasjon kan ikke produsenten fjerne den etter eget forgodtbefinnende når du er inne til service om det passer dem økonomisk. Men den typen behandling som Sony her gir sine kunder ser dessverre ut til å bre seg blant digitale produkter, sier Henden.

Kilde: DN.no

Kommentarer