PS3 med filmpotensiale

Sony PS3 er nettopp lansert i Norge. Den fungerer som DVD-spiller, men har også støtte for avspilling av høyoppløste Blu-ray-filmer. Sony legger vekt på at PS3 i første rekke er en spillkonsoll, men når det gjelder bildekvalitet er den ikke dårligere enn rendyrkede og langt dyrere konkurrenter som Panasonic DMP-BD10 og Samsung BD-P1000.

PS3 per i dag markedets klart rimeligste Blu-ray-spiller, samtidig som den er den eneste avspilleren fra Sony på det europeiske markedet. Sonys Blu-ray-spillere BDP-S1, og den nylig annonserte budsjettmodellen BDP-S300, kommer trolig ikke før ut på sommeren.

PS3 har en egen videooppsettsmeny hvor man kan velge videooppløsning opp til 1080p. Spilleren har imidlertid ingen konvensjonell komponentutgang, men en egen proprietær analog videoutgang, samt to HDMI-utganger. Disse støtter overføring av de ukomprimerte variantene av Dolby Digital og DTS. I tillegg støtter PS3 avspilling av Sonys superlydformat SA-CD.

For de videofile kan nevnes som en kuriositet at det går rykter om at PS3 også vil støtte avspilling av høyoppløst bildemateriale med utvidet fargedybde, den såkalte xvYCC-standarden, eller "x.v.Color" som Sony kaller det. En flatterende teknologi som muliggjør 1.8 ganger så mange farger enn konvensjonelle sRGB signaler er i stand til å levere. En kuriositet da utvalget av xvYCC-kodet innhold neppe vil bli særlig stort i uoverskuelig fremtid.Vi har ikke klart å få disse opplysningene bekreftet fra Sony.

De høyoppløste bildene varter opp med er av høy kvalitet. Bildeskarpheten og dybden i bildene er overveldende, og smellet i fargegjengivelsen er på høyde med Samsung BD-P1000 og Panasonic DMP-BD10.

Hva gjelder avspilling av vanlige DVD-plater overbeviser på ingen måte vårt tilsendte amerikanske testeksemplar, og kan på ingen måte følge opp det positive inntrykket den gjorde som Blu-ray-avspiller.

Primært spillkonsoll aldri så mye, PS3 viser seg å være en svært så potent og godt spesifisert Blu-ray-spiller. Enten Sony liker det eller ikke, vil den garantert spise av markedsandelene til deres rendyrkede Blu-ray-spillere. Bildekvaliteten holder høy klasse når HD-materiale står på programmet, men noen skarpskodd DVD-spiller er den foreløpig ikke. Mange vil sikkert leve aldeles utmerket uten avanserte bildejusteringsmuligheter, og at den genererer en aning mer viftestøy en vi er vant med fra dedikerte avspillere.


Rå spillmaskin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar