Pentax 645D

Er Pentax 645D en MFSLR (mellomformat speilrefleks) for massene? Med ett ord, "ja", i alle fall om vi skal tro Nick Devlin. Han mener dette kameraet setter en ny standard i forhold til pris, bildekvalitet og brukervennlighet.

For 10 000 amerikanske dollar setter kameraet en ny standard innen mellomformat. Med tanke på at mange fotografer punger ut noenlunde tilsvarende beløp for Nikon D3x har 645D lukket prisgapet mellom MFSLR og den øvre enden av DSLR-markedet. Devlin spår at dette kameraet også vil ha betydning for aktører som PhaseOne og Hasselblad.

Pentax har gitt oss den beste MFSLR til lavest mulig pris så langt. Bildekvaliteten er utmerket, og den høye lysfølsomheten gjør kameraet meget anvendelig. Alt er ikke perfekt, ikke minst fordi Pentax  trenger en komplett serie av optimaliserte objektiver. Den nye 55mm SDM er en start i så måte.

Alt i alt har Pentax gjort en god jobb. 645D er et kamera laget for aktive fotografer. Devlin mener at ergonomien er "fantastisk", og at 645D er det "mest brukbare" SLR (uansett format) han har hatt i hånden i mange år.

Pentax 645D - Lumious Landscape

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar