Pentax 645D - digital mellomformat

Pentax 645D er et nytt digitalt speilreflekskamera i mellomformat med utskiftbart objektiv, 40 megapiksel CCD bildesensor og dobbelt display. Kameraet har blitt utviklet for å tilby profesjonell ytelse til en overkommelig pris.

En ekstra stor bildesensor (44 x 33 mm) fra Kodak gir bilder på 40 megapiksler. Bildebehandlingsprosessoren PRIME II (Pentax Real Image Engine) gir sammen med en 14- bits A/D-omformer ytelse nok til å kunne behandle opp til 50 MB store RAW-bilder uten merkbare forsinkelser.

Kameraet er støvtett og værbestandig med 70 spesialsammenføyninger og et støtsikkert kamerahus i magnesium-stål-legering. I tillegg har kameraet en innebygd DR II-mekanisme (Dust Removal) og kan brukes ved temperaturer ned til -10 °C.

Pentax 645D har to kortplasser, for både SD og SDHC minnekort. Dermed kan man velge å lagre alle RAW-bildene på det ene kortet og JPEG bildene på det andre, eller bruke det ene som sikkerhetskopi for det andre.

Pentax' nye SAFOX IX+ wide-frame AF-system har 11 sensorpunkter (med ni sentralt plasserte kryssensorer) for å sikre den nøyaktige fokuseringen som kreves av kameraer i denne klassen. Selv lysmåleren er ekstremt avansert med et 77-segmenters målesystem.

Hyper Program er en funksjon som gjør det mulig å bytte fra programmert AE til lukker- og blenderprioritert AE på et øyeblikk, med en lett tilgjengelig bryter.

Pentax lanserer også et nytt objektiv spesielt utviklet for digitale speilreflekskameraer i mellomformat – smc PENTAX-D FA 645, 55 mm F2.8 AL[IF] SDM AW. Objektivet har en ny optikk som er optimalisert for høykvalitets digitalfotografering. Det nye objektivet har også et støvtett og vannbestandig design for å tilfredsstille krevende utendørsfotografer.

I første omgang vil Pentax 645D kun selges i Japan. Informasjon om pris og eventuell lansering i Europa kommer senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar