Samsung NX100

Samsungs NX100 NX100 er et speilløst 14,6 megapikselkamera med en APS-C CMOS-sensor og en tre tommer stor AMOLED-skjerm. Kameraet tar bilder i formatene raw, JPEG, DCF, DPOF og pictbridge, og filmer i HD1280x720 piksler med 30 bilder/sekund i formatet h.264. Det har både USB 2.0 og HDMI-utgang.

I tillegg til to iFn-objektiv med i-Function kan NX100 også bruke øvrige objektiv for Samsungs kameraer i NX-familien. Noe av det øvrige tilbehøret er GPS, blitz, veske, elektronisk søker.

I butikk i oktober, veiledende pris er 5300 kroner.

NX100 har kompaktkameraets størrelse samtidig som det har fleksibiliteten til et systemkamera. Det veier mindre enn halvparten av et vanlig systemkamera, men er allikevel proppfullt av funksjoner. På NX100s smarte objektiv kan man med fokusringen enkelt bytte bildemodus eller manuelt stille inn ISO, blender, lukkertid, eksponeringskompensasjon og hvitbalanse.

Å gå en hel dag med et vanlig systemkamera hengende rundt halsen kan bli tungt i lengden. Samsung lanserer nå et lite og kompakt systemkamera, NX100, som med sine 340 gram veier nesten en halv kilo mindre enn tradisjonelle systemkameraer. Men til tross for størrelsen har det flere funksjoner og bedre bildekvalitet enn de fleste andre kameraer på markedet.

I vår lanserte Samsung suksessen NX10, et kompakt systemkamera med stor sensor (APS-C) uten speil. Denne teknologien benyttes også i NX100, og gir fin bildekvalitet i både dagslys og i dempet belysning. Kameraet har rask autofokus som gir skarpe bilder også på motiver i bevegelse. I tillegg har NX100 et lekkert design med et stilrent ytre i svart eller hvitt.

Et innovativt objektiv
På NX100s revolusjonerende objektiv, også kalt iFn-objektiv, kan man manuelt stille inn parametrene for ISO, blender, lukkertid, eksponeringskompensasjon og hvitbalanse ved å først trykke inn en liten knapp på siden og vri på fokusringen. På samme måte kan man bytte bildemodus, for eksempel fra landskap til portrett. Konseptet kalles i-Function og innebærer at fotografen aldri behøver å ta øynene fra motivet.

NX100 har også andre smarte funksjoner. For eksempel kan man få bildene til å se ut som om de er tegnet, eller tatt gjennom et fiskeøye. Man kan også legge til lydopptak, slik at man i etterkant kan høre lydene fra da man tok bildet. Vil man huske hvor bildene ble tatt kan man koble til en GPS-modul, og bildene geotagges automatisk.

Kommentarer