Canon lanserer G12

PowerShot G12 har fått Canons HS System, 720p filmopptak i HD-kvalitet. Et nytt funksjonshjul i front gir forbedret håndtering og hurtig manuell kontroll.

PowerShot G12 er kompatibelt med Canons nye linsefilteradapter (tilleggsutstyr) som utvides med objektivet ved bruk av zoom, for å gi full dekning i hele zoomområdet.

PowerShot G12 får 10 megapiksler, noe som borger for at kontroll med bildestøy er vektlagt. Samtidig har en presis kontroll over ISO-nivået med et dedikert ISO-funksjonshjul. Dette gjør det mulig å justere innstillingene med 1/3-trinns intervaller. En ny, automatisk justering av ISO-nivå gir anledning til å forhåndsinnstille maksimale ISO-innstillinger for et opptak og spesifisere hvordan kameraet velger ISO for å oppnå best mulig balanse mellom bildekvalitet og lukkerhastighet.

Under svært mørke forhold kan Svakt lys-innstillingen brukes for å øke ISO-området opptil ISO 12800, slik at du kan kontrollere ISO og hvitbalanse for å fange stemningen i et motiv med dempet belysning. Du kan også fotografere raske bevegelser med opptil 4,2 bilder per sekund.


Objektiv med Hybrid IS
PowerShot G12 har et 28mm vidvinkelobjektiv med 5x zoom. Objektivet er utviklet med de samme prosesser og kvalitetsstandarder som benyttes i Canons anerkjente EF-serie. Objektivet kan trekkes helt inn i kameraet når det ikke er i bruk.

PowerShot G12 har optisk bildestabilisator som motvirker kamerarystelser og gjør det mulig å fotografere under mørkere forhold. Du kan fotografere med rundt 4 trinn langsommere lukkerhastighet enn vanlig for å oppnå skarpe bilderesultater.

PowerShot G12 har også Canons Hybrid IS-teknologi som øker bildestabilisatorens effekt ved makrofotografering. PowerShot G12 kan fokusere helt ned til 1 cm fra et objekt, og den minste tverrgående bevegelse hos fotografen kan påvirke bildekvaliteten negativt og gjøre det vanskelig å ta skarpe bilder uten å bruke stativ. Hybrid IS motvirker uønskede shift- og vinkelbevegelser – to typer kamerarystelser som blir spesielt tydelige ved forstørrelser av bildene.

Fleksibel fotografering
En 7,0 cm (2,8”) vribar LCD-skjerm gir enkel bildekomponering fra en rekke vinkler, som for eksempel ved fotografering på bakkenivå eller høyt over hodet.

PowerShot G12 har også optisk søker med diopterjustering som gir deg mulighet til å tilpasse søkeren ditt eget syn. Etter fotografering kan du også bruke Canons integrerte RGB-histogram ved visning, slik at du raskt kan sjekke bildets eksponering i detalj.

Ta full kontroll
I tillegg til å gi full manuell kontroll og en rekke halvautomatiske innstillinger, gir et nytt funksjonshjul i front rask og praktisk tilgang til innstillingene under fotografering. Du kan prioritere det fremre funksjonshjulet eller det bakre Multi Control-funksjonshjulet som hovedkontroll, eller du kan bruke en kombinasjon av begge. Det fremre funksjonshjulet kan for eksempel stilles inn til å kontrollere blenderåpningen ved AV-program, mens Multi Control-hjulet styrer hvitbalansen eller bildeformatet, eller det kan brukes uavhengig med deaktivert Multi Control-hjul for å forhindre at innstillingene endres ved feilberøring.

For avanserte amatører og profesjonelle fotografer tilbyr PowerShot G12 også ukomprimerte RAW-bilder og Canons Digital Photo Professional (DPP)-programvare, som gir mulighet til å redigere bilder etter fotografering. Det har de samme redigeringsfunksjonene som EOS-systemet og kan dermed lett passe inn i fotografens eksisterende arbeidsprosesser.

Elektronisk nivåmåling og Multi Aspect-fotografering
For å gjøre det enklere å fotografere horisonter i vannrett plan, har PowerShot G12 også en ny Elektronisk vater-funksjon. Informasjon fra kameraets akselerasjonssensor og en indikator på skjermen gjør det mulig å sjekke om kameraet er i vater, enten i horisontal eller vertikal retning, for å sikre rette bilder av portrett- eller landskapsmotiver. Multi-Aspect-fotografering i formatene 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 og 4:5 gir deg også mulighet til å tilpasse fotograferingen til objektet og bruken av bildet, ved at du kan velge komposisjon og resultat når bildet tas – dermed slipper du å etterbearbeide bildet.

HD-film med stereolyd
For første gang på en modell i G-serien, har PowerShot G12 720p filmopptak i HD-kvalitet (24 bilder/sek) med stereolyd. Du kan også bruke miniatyreffekt ved filming. Da oppnår du en helt ny dimensjon ved å filme med valgbar, langsommere bildefrekvens, slik at motivet fremstår som små modeller i fascinerende filmer med intervallaktig preg. Integrert HDMI-kontakt med CEC-kompatibilitet gjør det lett å vise video- og stillbildeopptak på et HDTV, direkte styrt via kompatibel fjernkontroll.

Ta bilder slik du ser dem
PowerShot overskrider begrensningene som preger konvensjonelle kameraer, takket være Canons nye High Dynamic Range-innstilling . Du kan ta bilder av motiver med høy kontrastgrad og sikre at bilderesultatet tilsvarer motivet. Når du fotograferer med stativ, tar PowerShot G12 tre forskjellige eksponeringer av det samme motivet før det analyserer og kombinerer bildene i kameraet for å lage ett enkelt bilde. Resultatet gir lys- og skyggedetaljer som ligner mer på motivet slik du oppfatter det.

Som en del av i-Contrast-prosesseringen gir PowerShot G12 kontroll med hvilken grad av Dynamic Range-korreksjon som påføres i kameraet for å undertrykke lyse felter og tap av detaljer i skyggeområder. For å kunne gjøre skyggefulle områder lysere, har kameraet også en skyggekorreksjonsfunksjon som bidrar til å fremheve skjulte skyggebelagte detaljer.

For å følge objekter i bevegelse, eller hvis du ønsker en kreativ bildekomposisjon, har PowerShot G12 også en ny følgefokusinnstilling. Denne innstillingen gir deg mulighet til å velge ut et objekt fra sentrum av bildet og følge det hvis det beveger seg, eller hvis bildekomposisjonen endres.

Større fotograferingskapasitet
PowerShot G12 støtter et bredt utvalg tilbehør, som gir kreative muligheter og forbedrede resultater i visse opptakssituasjoner. En ny linsefilteradapter FA-DC58B monteres direkte på objektivringen og åpner for bruk av Canon-filtre med 58mm diameter – for eksempel Circular Polarizer, Neutral Density, Protect og UV. FA-DC58B er designet for å bevege seg sammen med objektivet når det zoomer; det forhindrer vignettering ved vidvinkelinnstilling og gir filterdekning over hele objektivets optiske zoomområde.

Tilbehørsskoen gir kompatibilitet med Canons utvalg av Speedlite-blitser , slik at du både kan øke tilgjengelig blitsstyrke eller bruke ekstern blits via en kabel for separat kamerasko (OC-E3) for kreativ belysning utenom kameraet, eller eksperimentere med ulike belysningsteknikker. Vanntett kamerahus (tilleggsutstyr) gir beskyttelse ned til dybder på 40 meter, slik at du kan forevige flotte undervannsmotiver med imponerende detaljnivå.

PowerShot G12 gir deg frihet og fleksibilitet med full manuell kontroll, men du kan også oppnå eksepsjonell bildekvalitet med Smart Auto-program. Denne funksjonen gir intelligent registrering av motivet og velger optimale innstillinger ut fra 28 variabler. Teknologi for motivgjenkjenning sikrer suverene resultater under alle forhold – både seriøse fotografer og nybegynnere kan sikre seg gode bilder på øyeblikket.

Eye-Fi connected funksjoner
Enkel, trådløs overføring av opptak støttes av Eye-Fi connected functions, som gir fjernstyrt overføring av bilder til bildedelingsnettsteder som for eksempel CANON iMAGE GATEWAY. Kameraet har dedikert Eye-Fi-del i brukergrensesnittet og deaktiverer den automatiske av-funksjonen når Eye-Fi-kort registreres – dermed kan opptak overføres enkelt og uten avbrudd.

PowerShot G12 er designet for fotografer som krever eksepsjonell kvalitet på alle områder, og representerer en unik kombinasjon av førsteklasses bildekvalitet, fleksibilitet og suveren bildehåndtering. Modellen er et supplement til et større digitalt speilreflekskamera, eller et kraftig kamera i seg selv – et perfekt kompaktkamera for både profesjonelle og avanserte amatører, med kvalitet og et format som passer alle typer oppdrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar