Sony A500 og A550

Med av α500 og α550 tok Sony mål av seg til å erstatte det populære α700i. Kameraene er imidlertid ganske forskjellige, og det er vanskelig å se hvordan de to nevnte kameraene kan måle seg med storebror.

Sony lanserte ytterligere to speilreflekskameraer for neon dager siden, og har med det hele ti modeller til under seks tusenlapper. Det betyr at mange av kameraene ender opp med det som må oppfattes som klare mangler.

Når det gjelder α500 og α550 har imidlertid noen funksjoner som ikke er så vanlige i denne kameraklassen. Vippeskjermen er i mange situasjoner ideell til makro- og nærfoto, og kameraenes doble minnekortluker er også velkomne. I tillegg kan begge kameraene skilte med svært god batterikapasitet.

Akam.no har testet Sony A500 og A550, og konkluderer blant annet som følger:

Dessverre er det en del andre ting som ikke er i toppklasse. Brukervennligheten er for eksempel et område hvor Sony har prøvd og fått til en del, men også bommet på noe. Vi savner den til fingerspissene gjennomtenkte designen som f.eks Pentax kan fremvise, og synes at betjeningen av A500 og A550 fra et brukervennlighetssynspunkt virker temmelig uslepen og ikke helt ferdig.

Alt i alt er det mye bra ved disse kameraene, og det som ikke er fullt så bra er ikke katastrofale ting, med ett unntak: Autofokus. Med alle tre eksemplarene vi hadde tilgang til fikk vi alvorlige fokusfeil på korte avstander, uansett hvilket av våre fire tilgjengelige objektiver vi brukte. Vi testet om og om igjen, men fikk i større eller mindre grad alltid uskarpe bilder på korte avstander, uansett autofokusmetode. Med manuell fokus ble imidlertid bildene skarpe. Hva dette skyldes, vet vi ikke, men vi kan ikke konkludere med annet enn at problemet eksisterer. Hvor utbredt det er i kameraer som er sluppet på markedet kan vi ikke si noe om.

Med disse unntakene er A500 og A550 ganske gjennomsnittlige kameraer, og derfor ikke noe vi synes fortjener noen "Akam Anbefaler", men det betyr ikke at de er dårlige heller. Det er praktisk talt umulig å finne et dårlig speilreflekskamera på markedet i dag, og disse kameraene er langt fra noe unntak fra den regelen, bare man får et eksemplar som ikke har den samme feilen ved autofokusen som alle våre testeksemplarer hadde.


Kilde: Akam.no

Kommentarer