Pentax K7

Pentax K-7 har en robust og værtett konstruksjon, og en nyutviklet CMOS bildebrikke i APS-C format med lysfølsomheter fra ISO 100 til ISO 3200 (utvidbar til ISO 6400).

K7 har mulighet til videoopptak i HD-kvalitet. En kan velge mellom video i 640x416 , 1536x1024 eller 1280x720 i 16:9-forhold og 30 bilder i sekundet. Kameraet har også flere spesialfunksjoner, deriblant HDR-funksjon (high dynamic range) som lager et bilde med ekstra stort kontrastomfang basert på tre bilder med ulik eksponering

Foto.no har testet Pentax K7 og konkluderer blant annet slik:

K7 sitt absolutt største fortrinn er den kompakte størrelsen i kombinasjon med muligheten for å bruke Pentax sine små, faste objektiver.

Og selv om søkeren er mindre enn jeg foretrekker, er den likevel relativt stor i DX-leiren. Søkeren i K7 er for eksempel betydelig bedre enn den Sony har valgt å montere i sitt A550. Og den er nesten helt på høyde med søkeren i muskelbunten Nikon D300. Det er bare Canon 7D som per i dag har et søkerbilde som reelt sett er større i denne kameraklassen.
K7 har heldigvis to innstillingshjul (jeg bruker det ene for blender, det andre for eksponeringskompensasjon). Dette gjør at det har en svært effektiv betjening. K7 er dessuten kompatibel med eldre, manuelle Pentax K-objektiver . Dermed gjør den innebygde bildestabilisatoren at dette kameraet kan gi noen ekstraordinære muligheter til å integrere brukte objektiver med nytt, digitalt kamera.
/../
Pentax K7 er et svært attraktivt kamera der de tre stikkordene kompakt, hendig og solid kan oppsummere mine inntrykk. Personlig mener jeg likevel at dette kameraet først og fremst blir spesielt og skiller seg ut i samspill med Pentax sine enestående kompakte, faste objektiver. Pentax er nemlig den eneste produsenten som trekker veksler på at et redusert brikkeformat gir mulighet for kompakte objektivløsninger. Det synes jeg Pentax skal ha ekstra honnør for.

Dermed er det ikke annet å gjøre enn å anbefale dette kameraet til alle som ønsker seg en kompakt, men samtidig robust utrusting.


Les hele testen på Foto.no

Kommentarer