Nyheter i AdobeLigtroom 3

Nyheter i AdobeLigtroom 3, presentert av det svenske nettstedet Moderskreppet:Lightroom 3 har helt ny arkitektur som gir bedre ytelse ved håndtering av store bildebibliotek og en effektiv motor for behandling av bildefiler i råformat - med verktøy for støyreduksjon og bildeskarphet som gir høy bildekvalitet. Lightroom 3 har også nye funksjoner for optimal arbeidsflyt og kreative måter å dele bilder med andre på. Blant annet har man nå støtte for videofiler fra digitale systemkameraer og direktekobling til PC'er (tethered shooting) med enkelte kameramodeller.

Åpen betatesting gir etterspurte funksjoner til Lightroom 3
Kjernen i programvaren er bygget om fra bunnen, hvilket gir Lightroom 3 gjennomgående bedre ytelse, som igjen gir en mer smidig brukeropplevelse. Bilder hentes inn nærmest umiddelbart og bildeimporteringen er endret slik at den er mer intuitiv, med forhåndsvisninger og standardvalg som hjelper brukeren til å raskt se igjennom og finne bilder. Lightroom 3 forenkler fotografens arbeid i ulike situasjoner, blant annet gjennom den nye muligheten til å importere og håndtere videofiler fra digitale systemkamerar, samt støtte for direktekobling PC'er (tethered shooting) med enkelte kameramodeller fra Nikon og Canon. Det er også nye avanserte funksjoner som hjelper fotografen med å få det beste ut av sine bilder, som for eksempel støyreduksjon basert på lysstyrke eller farge, hvilket gir et klarere bilde med høye ISO-tall som ved overeksponering. Den mye omtalte funksjonen for automatisk linsekorrigering kan gi et drastisk forbedret resultat med alle objektiv ved at brukeren kan legge på profiler som korrigerer for uønsket geometrisk forvrengning, kromatisk avvikelse og de vignetteringseffektene som tilføres bilder i de fleste objektiv. Brukeren har nå også tilgang til et retteverktøy for å sikre perfekte vertikale og horisontale perspektiv, nye forhåndsinnstillinger for å legge på ulike typer fotografiske justeringer, som tre nye vingnettstiler, samt en korneffekt som gir bildene et mer naturlig utseende.

Enklere bildepresentasjon med Lightroom 3
Den nye versjonen har også forbedret alternativ for bildepresentasjon og publisering av bildesamlinger, til for eksempel fotoorienterte forum og sosiale nettverkssider. For eksempel kan Flickr-brukere nå synkronisere sine kontoer med Lightroom med kun et tastetrykk, og ved hjelp av plug-ins fra andre leverandører kan man også integrere bildesamlinger med andre bildesider. Videre har Lightroom også utskriftsmaler som kan tilpasses individuelt for å gi mer kontroll på bildepresentasjonen og vannmerkefunksjoner hvor tekst, størrelse, plassering og stil kan spesifiseres nøyaktig. Lightroom 3 gir også mulighet til å eksportere
bildepresentasjoner som videofiler, hvor man kan legge til lyd og tittelsider.

Pris og tilgjengelighet
Adobe Photoshop Lightroom 3 for Windows og Macintosh kan bestilles omgående på Adobe Store og gjennom Adobes forhandlere.
Veiledende markedspris er 249 Euro (eks moms).
Brukere med registrert Lightroom-versjon kan oppgradere for 80 Euro (eks moms).
Anbefalte systemkrav er Macintosh OS X v 10.5, 10.6 med Intel-basert prosessor, eller Microsoft Windows 7, Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate, eller Enterprise eller Windows XP med Service Pack 3, Intel Pentium 4 prosessor, 2 GB RAM og en skjerm med minimums oppløsning på 1,024x768 punkter.

Lightroom på Facebook (www.facebook.com/lightroom) og Twitter(http://twitter.com/lightroom).

Ønsker du en mer omfattende gjennomgang kan du sjekke ut Julieanne Kost sin video, denne varer en halvtimes tid:Kilde: Moderskeppet.se

Kommentarer