Sony lanserer speilløse systemkameraer

De nye kameraene, NEX-5 og NEX-3, går inn i α-familien, men skiller seg fra de tradisjonelle modellene med sin kompakte utforming. Nøkkelen til den kompakte størrelsen ligger i den speilløse konstruksjonen, som bidrar til at NEX-5 bare er 24,2mm på det tynneste. Takket være et hus i magnesium er NEX-5 verdens minste og letteste digitalkamera med utskiftbar optikk.

Begge kameraene er utstyrt med en nyutviklet APS HD CMOS-sensor med en oppløsning på 14,2 effektive megapiksler. Sensoren gir mindre bildestøy, og fotografen opplever større kreativ frihet enn med tradisjonelle kompaktkameraer.

BIONZ-prosessoren i kameraene sikrer en rask autofokus, og utløserforsinkelsen er minimal. Begge kameraene kan ta opptil 7 bilder per sekund i full oppløsning hvis AF/AE-innstillingene er låst fra første eksponering.

Brukergrensesnittet er enkelt, og har et menysystem hvor man aldri går seg bort blant de mange valgene. Dette gjør det lett for alle brukere å finne frem til ønskede kreative innstillinger. Et betjeningshjul og to knapper gir full kontroll over eksempelvis dybdefokus. Innstillingene man gjør forhåndsvises på LCD-skjermen3, slik at man kan komponere bilder med et profesjonelt utseende.

Den 3-tommers LCD-skjermen kan vippes opp og ned etter behov. Skjermen har en funksjon for automatisk justering av lysstyrke, slik at bildet på skjermen er tydelig uansett lysforhold.

Optikk
Et stort tilbud av utskiftbar optikk utvider de kreative mulighetene til kameraet. Kamerasystemet har en E-fatning, men med en adapter kan også all optikk i α-serien benyttes. Man kan også bruke optikk med A-fatning (kun manuell fokus). Dette gjør det totale tilbudet av optikk enormt.

Med en flat design er E 16mm F/2.8 ”pancake”-objektivet (SEL16F28) ideelt til hverdagsbruk. Kameraet får enkelt plass i en jakkelomme med dette objektivet montert. Mulighetene kan utvides ytterligere med to tilgjengelige vidvinkel-konvertere, VCL-ECU1 Ultra Wide Converter og VCL-ECF1 Fisheye Converter.

Objektivet E 18-55mm F/3.5-5.6 (SEL1855) er et praktisk alternativ på reise. Objektivet har optisk SteadyShot bildestabilisering slik at bildene blir skarpere ved fotografering uten stativ. Både NEX-5 og NEX-3 vil selges i kombinasjon med ett av objektivene, eller som en pakke hvor begge objektivene følger med. NEX-5 kan også fås sammen med E 18-200 F/3.5-6.3 (SEL18200) som gir 11 ganger forstørrelse. Dette objektivet har også optisk SteadyShot bildestabilisering med Active Mode som gir stødigere filmopptak med vidvinkel.

Videoopptak i HD
NEX-5 og NEX-3 er de første α-kameraene med videoopptak i HD – begge via en dedikert Movie REC-knapp. Både NEX-3 og NEX-5 tar opp HD-video (1280 x 720p) med stereolyd som MPEG4-filer. Disse filene er optimale for lagring på en personlig PC, og for deling på nett. NEX-5 kan i tillegg ta opp video i full HD (1920 x 1080i) som AVCHD-filer, og disse kan vises i høy kvalitet via en tilkoblet HD-TV. Opptaksmulighetene utvides med den kompakte stereomikrofonen, ECM-SST1, som fås som ekstrautstyr til begge kameraene. Med denne plassert i blitsskoen blir lyden på videoene kraftig forbedret.

Panoramabilder i 3D
NEX-5 og NEX-3 er også de første α-kameraene med Sweep Panorama. Trykk ned utløserknappen og panorer kameraet fra side til side eller opp og ned, og man får automatisk et 23 megapikslers panoramabilde med en effektiv synsvinkel på 226 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar