Foto-Norge - ny fotoorganisasjon

Foto-Norge er navnet på en ny fellesorganisasjon som vil samle landsdekkende organisasjoner, forbund og foreninger. Ca. 6000 fotografer som arbeider med fotografi og film står bak prosjektet.

Organisasjonen skal arbeide for å styrke fotografiet og film i samfunnet, gjennom kunnskap, forståelse og respekt, og å arbeide for gode og varige forhold for og mellom medlemsorganisasjonene

Fellesorganisasjonen Foto-Norge skal arbeide både internt og eksternt og være fotografenes og fotografiets talerør overfor politikere, myndigheter, medier, utdannings-institusjoner og potensielle sponsorer.

Foto-Norge har følgende med seg: Norges Fotografforbund; Institusjonsfotografenes Forening; Norske Reklamefotografer; Pressefotografenes Klubb; Forbundet Frie Fotografer; Norske Naturfotografer; Biofoto; Norges Skolefotoforbund; Preus museums venner – Norsk fotohistorisk Forening og Norsk Selskap for Fotografi. To foreninger for norske filmfotografer er også invitert til å være med.

Nettstedet www.Foto-Norge.no vil etter hvert komme på lufta med aktuell informasjon, nyheter og linker til medlemsorganisasjonene.

Kommentarer