Fujifilm FinePix HS10

Fujifilms HS-10 har 30x zoom (en egenskap som deles med Olympus SP- 800UZ), tilsvarende 24-720mm. Lysstyrken er også hederlig: f/2.8-5.6. CMOS-brikke med 10 megapiksler betyr at Fujifilm har prioritert bildekvalitet framfor antall megapiksler.

HS10 har nettopp kommet i butikkene, men det er oppdaget ting som bør fikses på. Fujifilm har derfor lansert ny firmware som fikser problemene. Oppgraderingen følges imidlertid av et uvanlig tilbud: Du kan kontakteFujifilm i Norge, på post@fujifilm.no, så ordner de det slik at du kan sende inn kameraet for oppgradering kostnadsfritt.

Dinside.no har testet Fujifilm FinePix HS10, og konkluderer som følger:

Vi er imponerte av Fujifilms ultrazoom denne gangen - HS10 har "alt": et gigantisk zoomområde (tilsvarende 24-720mm), en god videofunksjon som både kan filme i HD eller opp til 1000 bilder i sekundet med redusert oppløsning, samt en rekke funksjoner for feinschmeckere, som RAW-fotografering og en avansert seriefotofunksjon.

Kameraet er lettvint å bruke og er også rikt utstyrt med knapper som gjør at du hurtig kan endre de fleste innstillinger. Det er også godt å holde i.

Alt er riktignok ikke perfekt - et par av skrytefunksjonene (som f.eks. turistfjerneren) fungerer ikke helt som lovet, og bildekvaliteten har litt å gå på både med tanke på skarphet og overeksponering i kontrasfylte situasjoner.

Dette er et kamera som kan brukes til det meste - fra fotografering på 1cm avstand til motiver som befinner seg flere hundre meter unna. Trenger du den slags fleksibilitet er Fujifilm FinePix HS10 et ypperlig valg. Med en prislapp på drøye 3500 kroner i de billigste nettbutikkene, har du sjelden fått så mye kamera for en så liten penge. HS10 er så definitivt et anbefalt produkt.


Les hele testen hos DinSide Data

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar