Adobe Photoshop CS5 og Photoshop CS5 Extended

Adobe Photoshop CS5 og Photoshop CS5 Extended er nye versjoner av standardverktøyet for profesjonell digital bildehåndtering. I de nye versjonene finner man for eksempel intelligente funksjoner som tilpasser seg automatisk til bildenes innhold slik at selv komplekse bearbeidelser kan gjøres med bare noen tastetrykk.

Med den nye intelligente funksjonen med motivtilpasset fyll (Content Aware Fill), kan du raskt og sømløst fjerne alle typer detaljer og objekter i et bilde, deretter fylle det åpne feltet med innhold som passer perfekt med sine omgivelser. Lys, fargetoner og støy tilpasses til resten av bildet, slik at det ser ut som de detaljene som har blitt fjernet, aldri har vært der. Med den nye funksjonen Refine Edge, kan du foreta valg med ekstrem presisjon på en måte som tidligere var nesten umulig. Det er en innovativ teknikk for nøyaktig identifisering og masking av komplekse konturer, som for eksempel hår og løv, mens de eliminerer farger reflektert fra bakgrunnen.

Photoshop CS5 har neste generasjon av HDR-teknologi (High Dynamic Range) fotografer. Når flere eksponeringer er kombinert til et HDR-bilde, kan Photoshop CS5 bevare hele toneområdet av en scene - med uovertruffen hastighet og presisjon. Nye HDR Pro håndterer avansert fjerning av skygger og gir bedre kontroll over tonemapping og justering, som betyr at selv enkelteksponerte bilder kan få den spesielle HDR-følelsen.

Photoshop CS5 har revolusjonerende verktøy som får mest mulig ut av brukerens kreativitet. Disse inkluderer helt Mixer Brush, hvor uendelig mange kombinasjoner av farger kan blandes i enkelt pensel, samt Bristle Tips som gjør det mulig å tilpasse penselbust til å lage realistiske teksturer. Et annet nytt verktøy er Puppet Warp, som kan brukes til nettopp flytte eller omforme elementer med høy presisjon, for eksempel å bøye en arm i et bilde eller endre landskapet for å skape et nytt perspektiv.

Adobe Mini Bridge er nå en filbehandler med søk tilgjengelig direkte i programmet. Hensikten er å inkludere tilsynelatende små forbedringer som brukerne merket umiddelbart i sitt daglige arbeid, men som ikke alltid topper utviklernes egen lister over hva som bør inkluderes i neste versjon.

3D og bevegelige bilder
Photoshop CS5 Extended inneholder alt i Photoshop CS5 samt verktøy for behandling av 3D og bevegelig innhold. Med den nye teknologien Adobe Repoussé blir det enkelt å lage 3D-logoer og grafikk fra valgfri tekstlag, figurer eller masker, i tillegg til å vri og rotere designelementer for å få frem forskjellig utseende.

For å lage 3D-objekter med realistisk utseende har man et nytt materialbibliotek som tilbyr en rekke alternativer, som blant annet krom, glass og kork. Brukeren kan også raskt forbedre utseendet på 3D-objekter ved å lage skygger med det nye verktøyet "skyggefanging". For bevegelig innhold, finnes det verktøy for maling, tekst, og kloning som kan brukes direkte med hurtigtastene på mange bilder i en videosekvens.

Photoshop CS5 og Photoshop CS5 Extended er tilgjengelig både som frittstående program og som nøkkelkomponenter i forskjellige versjoner av produktfamilien Adobe Creative Suite 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar