100% | Et fotografisk prosjekt om vår psykiske helse

100 % er en utstilling som belyser et av vår tids mest tabubelagte temaer – vår psykiske helse. 38 avgangsstudenter ved Bilder Nordic School of Photography har siden november jobbet mot å sette problematikkene rundt psykisk helse på dagsordenen. Hensikten er å viske ut fordommer, å avkrefte myter, og å bryte stillheten som i altfor lang tid har undergravd alvoret rundt psykiske lidelser.- Det er et stort, tungt og omfattende tema å ta tak i. En av fem nordmenn har til enhver tid en psykisk lidelse, og halvparten vil møte veggen en eller annen gang i løpet av livet. Med våre visuelle virkemidler prøver vi derfor å utforske hva epidemien skyldes, og hva vi som enkeltmennesker kan gjøre for å bremse utviklingen, forteller prosjektleder Kim Stefan Granli.

Studentene har selv hatt ansvaret for å drive prosjektet frem og håndtere økonomi, prosjektplan og fremdrift, men med faglig oppfølging fra Hans-Olav Forsang og Damian Heinisch. I tillegg til tradisjonelle stillbilder, består utstillingen også av multimedieproduksjoner og lydopptak.

- Dette er fremtiden for den kommende generasjonen fotografer. Mediebransjen er i stor endring, og det er essensielt for en fotograf å mestre de ulike mediene med samme kreativitet, innsikt og glød som selve kunsten å fotografere, sier Forsang.

Den 9.april skal utstillingen avdukes i Østbanehallen i Oslo.

100prosent.com

Kommentarer