Canon EOS550D

Canon EOS 550D utstyres med en nyutviklet 18 megapikslers (MP) APS-C CMOS-sensor. Denne er kombinert med Canons DIGIC 4 bildeprosessor og gir muligheter til å lage film med full HD-kvalitet.

Kameraet har standard ISO-innstillinger på 100 – 6400 (kan utvides til 12 800), mens forbedret teknologi for støyreduksjon gir økt ytelse ved lav belysning. 14-bits bildeprosessering sikrer jevnere fargegradering.

Sammenlignet med de dyrere modellen fra Canon er det selvsagt spart på noe, blant annet har EOS 550D 9-punkts AF-system og 3,7 bilder per sekund. Men selv om dette er dårligere prestasjoner, sammenlignet med 7D og 5D markII, så er det tilstrekkelig for mange bruksområder. EOS 550D har imidlertid arvet iFCL-målesystemet, som først ble lansert med EOS 7D.

En nyhet er muligheten til å velge maksimumsgrense for automatisk ISO og dermed gi brukerne mulighet til å kontrollere maksimalt bildestøy på bildene. For første gang i en EOS-modell i forbrukersegmentet, kan eksponeringskompensasjon og alternative eksponeringer justeres til pluss eller minus henholdsvis fem og to trinn - fotografen kan dermed ta en rekke ulikt eksponerte versjoner av det samme bildet for å sikre at de får én perfekt versjon, også under vanskelige lysforhold.

Video med full HD-kvalitet og kreativ kontroll
Ettersom muligheten for å lage videoopptak i full HD-kvalitet blir stadig viktigere, viderefører Canon utviklingen av en digital speilrefleksteknologi som setter helt ny standard for multimedia-funksjonalitet. EOS 550D lagrer video i full 1920x1080p HD-oppløsning og lar fotografen velge ønsket bildefrekvens på 30, 25 eller 24 bilder per sekund, i tillegg til 720p video med 60 og 50 bilder per sekund. EOS 550D har også 3,5 mm stereo mikrofonkontakt som gir mulighet for ekstern mikrofon ved filming.

Du kan også velge full manuell kontroll over eksponeringsinnstillinger, og forandre dybdeskarphet og grad av bevegelsesuskarphet for å lage mer kreative bilder. For å sikre optimal videokvalitet kan høylystone-prioritet stilles inn separat for filmopptak, uten at innstillingene for stillbildefotografering endres. I situasjoner der motivet befinner seg lengre borte, kan EOS 550D Movie Crop-funksjonen lagre med sensorens sentrale 640x480 pikselområde, noe som gir en effektiv forstørrelse på ca. sju ganger. EOS 550D er Canons første EOS-kamera med Movie Crop-beskjæring som gir deg fleksibilitet til å fange motiver som ellers ville være for langt unna.

Et klart syn på verden
EOS 550D gir deg suveren klar visning av bilder og film. En 7,7 cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD-skjerm med 1 040 000-punkters oppløsning gjør det mulig å se bildet 100 %, helt uten hvite kanter. Antirefleksbelegg med vannavstøtende funksjon gjør det også lettere å studere skjermen i lyse omgivelser og fra ulike vinkler.

Eye-Fi connected funksjoner
EOS 550D har en dedikert Eye-Fi-del i brukergrensesnittet, ikoner på skjermen, og deaktiverer den automatiske av-funksjonen når Eye-Fi-kort registreres – dermed kan opptak overføres enkelt og uten avbrudd.

Tilbehør
EOS 550D er kompatibelt med alle Canons EF- og EF-S-objektiver og Speedlite blitsenheter i EX-serien, inkludert det kompakte Speedlite 270EX. EOS 550D er også kompatibelt med den nye RC-6 fjernkontrollen som gir mulighet til å fotografere og filme i full HD-kvalitet uten å berøre kameraet. En liten infrarød fjernkontroll kan aktivere utløseren fra opptil fem meters avstand, og du kan velge mellom øyeblikkelig aktivering eller to sekunders forsinkelse. I tillegg til å støtte EOS 550D, er RC-6 også kompatibel med EOS 450D, 500D, 7D og 5D Mark II.

Salgsstart for EOS 550D er 24.februar 2010.

Sentrale funksjoner:
 • 18 megapikslers APS-C CMOS-sensor
 • DIGIC 4-prosessor med ISO 100-6400 (kan utvides til 12800)
 • Serieopptak med 3,7 bilder per sekund
 • Full HD-filmopptak med manuell kontroll og valgbar bildefrekvens
 • 7,7 cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD-skjerm med 1 040 000 punkter
 • iFCL målesystem med 63-soners Dual-layer-målsesensor
 • Quick Control-skjerm for å endre opptaksinnstillinger
 • Eksponeringskompensasjon +/-5 trinn
 • Velg maksimalverdi for Auto ISO
 • Kontakt for ekstern mikrofon
 • Filmbeskjæringsfunksjon
 • Kompatibel med Eye-Fi connected funksjoner
Canon Norge

Kommentarer