Hasselblad H4D-40

Hasselblad H4D-40 er det nyeste tillegget til selskapets H4D-serie. Den mest markante nyvinningen er den nye True Focus funksjonen, et autofokussystem som skal gjøre det enklere å holde ønsket fokus ved motiver nær kamera. H4D-40 får en 33x44 mm CCD-sensor med 40 millioner piksler, noe som er nær dobbelt så mye som de mest høyoppløsllige 35mm DSLR sensorene.

Det faktum at vår store sensorer har millioner av piksler mer enn 35mm sensorer er kjent, men den overlegne bildekvaliteten i form av farger, detaljer og klarhet, er ikke like godt kjent, forklarer Hasselblad CEO Larry Hansen. Likeledes er det mange fotografer som ikke er klar over at større format gir en betydelig mindre dybdeskarphet, noe som gjør det mye enklere å bruke selektiv fokus som et kreativt virkemiddel.

H4D leveres med Hasselblad nye Phocus 2,0 bildebehandlingsprogram, og det hevdes ar en gjennomsnittlig fotograf lærer å behrske programmet på mindre enn 30 minutter. Programmet skal ha funksjoner som matcher bransjestandardene definert av Adobe og Apple.

Hasselblad lanserer H4D-40 over hele verden via en rekke forhandlere i Amerika, Europa og Asia. Prisen starter på 13995 Euro / 19995 USD / 12.995 GBP for kamerahuset, søker, og 80mm objektiv.

True Focus
True Focus er laget for å løse utfordringer knyttet til nøyaktig fokusering i hele bildefeltet når du arbeider på korte fokusavstander. Den tradisjonelle løsningen for de fleste DSLRs har vært å utstyre kameraet med en multi-punkts AF-sensor. Disse sensorene lar fotografen bestemme et fokuspunkt på objekter som ikke ligger midt i bildet, men slike multi-punkts AF-løsninger er ofte lite fleksibel til å jobbe med, og de løser ikke det grunnleggende problemet.

Hasselblads løsning måler vinkelfart på en ny måte. Resultatet er den nye Absolute Position Lock (APL) prosessor, som danner grunnlaget for Hasselblad's True Focus funksjon. APL-prosessoren logger kameraets bevegelser under re-komponering, bruker deretter disse målinger for å beregne nødvendig justering av fokus.

H4D launch

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar