3D-TV kan komme om ett år, men...

I forrige uke begynte den internasjonale bransjeorganisasjonen DVB å se på utformingen av en standard for TV-sendinger i 3D. I dag finnes det ikke slike retningslinjer, og standarden vil neppe bli fastlagt med det første. Det til tross for at det er i ferd med å komme flere 3DTV-er på markedet.

- 3D er drevet fram av utstyrsprodusentene som nå har begynt å mette markedet med HD-skjermer, og som nå trenger et nytt produkt å selge til folk, sier NRKs teknologidirektør Arild Hellgren til Nettavisen.

- Det er også viktig å huske på at du ikke får veldig mye 3D-effekt utover rundt 5 meter, og dermed får du ingen kjempeeffekt på oversiktsbilder, forklarer Hellgren. Han påpeker dermed at 3D sjelden er godt egnet til idrettssendinger.

Spesielt når det gjelder zooming er det store utfordringer med 3D. Ideelt sett bør de to kameraene som en filmer øke avstanden mellom seg når en zoomer. Det betyr at utstyret må koordinere zooming, fokus og fysisk forflyttelse av kameraene i forhold til hverandre for å gi god effekt.

På toppen av dette er det ikke alle som får utbytte av 3D, fordi synet ikke fungerer likt på alle, og det er en andel som rett og slett ikke får dybdefølelsen, forklarer Torkel Aamodt Thoresen i Telenor Satelite Services.

Nettavisen.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar